Θάσος: Τι αναφέρει το Λιμενικό για τον ψαροντουφεκά που βρέθηκε νεκρός σε βράχια

Πιερία Χαλκιδική

Ο 35χρονος βρισκόταν στο νησί για διακοπές

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Ρουμάνου ψαροντουφεκά, που βρέθηκε νεκρός σε βραχώδες σημείο δίπλα στην Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Θάσο, εξέδωσε το Λιμενικό.

Για την επιχείρηση στην Θάσο επιχείρησαν έξι πυροσβέστες. Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν από το βράδυ της Τρίτης που βούτηξε στη θάλασσα.

Οι ελληνικές λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν από συγγενείς του στη Ρουμανία όταν δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του για πολλές ώρες.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στην Θάσο: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε βράχια

Ο 35χρονος ψαροντουφεκάς βρισκόταν στην Ελλάδα για τις διακοπές του στο νησί της Θάσου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό για τον νεκρό ψαροντουφεκά είναι η εξής:

Διαβάστε επίσης  7 Top προορισμοί Resort Hotels στη Βόρεια Ελλάδα

«Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό του 35χρονου αλλοδαπού αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή “ΑΡΣΑΝΑ” νοτιοανατολικά ν. Θάσου την 20/09/2023, γνωρίζεται ότι, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε ο ανωτέρω χωρίς τις αισθήσεις του σε βραχώδες σημείο στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και ανασύρθηκε από Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή κλιμακίου της οικείας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία ¨ΑΡΣΑΝΑ¨, ενώ στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».