Θεσσαλία: “Πόλεμος” για τις ευθύνες που οδήγησαν στις φονικές πλημμύρες

Μεταξύ των τοπικών αρχών στην Θεσσαλία έχει ξεσπάσει πόλεμος για τις ευθύνες που οδήγησαν στις φονικές πλημμύρες.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων.

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστας Νούσιου ότι έγιναν παρεμβάσεις σε αναχώματα ποταμών που οδήγησαν σε εκτροπή των νερών.

Προηγήθηκε σειρά καταγγελιών από τους κατοίκους της περιοχής ενώ υπήρξε και δήλωση ενός τοπικού χωματουργού πως έλαβε εντολή από την Περιφέρεια να κάνει μία τομή στο ανάχωμα.

Ο κ. Νούσιας ωστόσο αρνείται ωστόσο πως έδωσε οποιαδήποτε άδεια για να ανοιχτεί το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει ποιος το έκανε.

Δείχνει ως υπεύθυνο το δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου. «Εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι πλημμυρίζει ο

και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα και μου ζήτησε το μηχάνημα. Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν» δήλωσε ο κ. Νούσιος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλαμά δίνει την δική του εκδοχή. Υποστήριξε ότι το ανάχωμα που έσπασε στον Καλέντζη δεν ήταν αυτό που έπνιξε τα χωριά του δήμου του.

«Το ανάχωμα που έσπασε στον Καλέντζη δεν είναι αυτό που έπνιξε τον Παλαμά» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open.

«Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Βγαίνουν πολλά άσχετα με την πραγματικότητα. Τα συμπεράσματα θα βγουν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, και αν είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς που έχουν την ευθύνη, να την πληρώσω κι εγώ, αρκεί να αποδειχτεί. Αν έσπασε και αν έπρεπε να σπάσει το ανάχωμα σε αυτό το σημείο», υποστήριξε επίσης ο κ. Σακελλαρίου.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα για τις καταστροφές στο θεσσαλικό κάμπο. Να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες αρμοδίων αρχών που οδήγησαν στη βιβλική καταστροφή μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της προς τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλίας η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά συγκεκριμένα να ερευνηθεί μια σειρά από ενέργειες ή παραλείψεις, καθώς και η κακοδιαχείριση κονδυλίων, αναφορικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και ιδιαίτερα στην περίοδο μετά την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ» το 2020.

Πηγή: cnn.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi