Θεσσαλονίκη: Ανετράπη φορτηγό με 124.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα!

Ένα φορτηγό που μετέφερε λαθραία τσιγάρα ανετράπη στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το φορτηγό που μετέφερε 124.000 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα εντοπίστηκε, αφού εξετράπη της πορείας του και ανετράπη επί του οδοστρώματος, εντός του οποίου υπήρχε μεγάλη ποσότητα καπνικών προϊόντων.

Τα τσιγάρα κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Το φορτηγό κινούνται επί της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Χαλκηδόνας ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους και τελικά έγινε η σύλληψη.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ως άνω φορτηγό, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 249 κιβώτια τα οποία περιείχαν συνολικά 124.500 πακέτα τσιγάρα που στο σύνολό τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και συνεχίζονται οι έρευνες για ταυτοποίηση των δραστών που σχετίζονται με την εν λόγω υπόθεση.

Διαβάστε επίσης  Εγκλημα στη Βόρεια Ηπειρο: "Τους σκότωσε κάποιος που πήγε να τους κλέψει"

Ηλικιωμένοι κατείχαν σχεδόν 4.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη μέσα στον ίδιο μήνα

Σχεδόν 4.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα κατείχαν ηλικιωμένοι στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική αστυνομία συνέλαβε χθες δύο ηλικιωμένα άτομα από τη Θεσσαλονίκη, τα οποία κατείχαν χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο ηλικιωμένοι, ένας 75χρονος και μια 78χρονη, εντοπίστηκαν χθες το πρωί από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, να επιβαίνουν σε όχημα στην περιοχή της Μενεμένης.

Σε έλεγχο του του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.729 πακέτα τσιγάρων και 33 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *