Θεσσαλονίκη: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία – Στο “κόκκινο” οι ΜΕΘ

κρούσματα κορονοϊός Θεσσαλονίκη

Δύσκολες οι εφημερίες

Συνεχίζεται η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με την πίεση στο σύστημα υγείας να παραμένει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πιο συγκεκριμένα, ακόμα μια δύσκολη εφημερία ολοκληρώθηκε στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί.

Η εφημερία ολοκληρώθηκε με τις 30 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες, εκ των οποίων στις 27 νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό και στις τρεις ασθενείς με λοιπή νοσηρότητα. Αν χρειαστούν νέες διασωληνώσεις, ίσως να προχωρήσουν σε μετατροπή των κλινών ΜΑΘ σε ΜΕΘ.

Ωστόσο, οι υγειονομικοί βλέπουν σταθεροποίηση στις εισαγωγές συγκριτικά με την προηγούμενη εφημερία. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές της τελευταίας εφημερίας είναι ελαφρώς μειωμένες, καθώς τελείωσε με 57 εισαγωγές.

Την ίδια ώρα όμως άρχισε μια επίσης δύσκολη εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου, για την οποία προετοιμάζονται από χθες. Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν θα μεταφέρουν ασθενείς στην ιδιωτική κλινική «Αρωγή», ενώ αναμένεται να ανοίξουν και νέα κλινική για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία - Ιερομόναχος και δάσκαλος ανάμεσα τους

Η εφημερία άρχισε με 33 ασθενείς σε κλίνες ΜΕΘ. Συγκεκριμένα στην Ά ΜΕΘ και οι 18 κλίνες είναι γεμάτες, στην ΜΕΘ εγκαυμάτων γεμάτες είναι οι 4 από τις 6, στην κλινική αναπνευστικής ανεπάρκειας είναι γεμάτες και οι 7 κλίνες, ενώ στη Β´ ΜΕΘ μετατράπηκαν μόνο 4 κλίνες για κορονοϊό από τις 12, ώστε να νοσηλεύονται ασθενείς και με άλλες παθήσεις. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί να δοθούν ακόμα 4 κλίνες για COVID-19 και να απομείνουν 4 για την λοιπή νοσηρότητα.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *