Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα – «Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα»

ζευγάρι γάμος νομοσχέδιο

Είναι μαζί για πάνω από 20 χρόνια

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Λίγες ώρες μετά, δημοσιεύθηκε η πρώτη αναγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα σκαλιά του… δημαρχείου θα ανέβουν ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης που είναι για περισσότερα από 20 χρόνια μαζί.

Αγόρασαν ένα σπίτι και έκαναν οικογένεια. Όμως, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το ομόφυλο ζευγάρι δεν μπορούσε να παντρευτεί ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους – μέχρι και πρότινος, διότι όλα πλέον έχουν αλλάξει!

Το ελληνικό κοινοβούλιο αποφάσισε να επεκτείνει τον ίσο γάμο και τα αυτόματα γονικά δικαιώματα σε όλους τους 10,5 εκατομμύρια πολίτες της χώρας και να επιτρέψει στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετήσουν. Έτσι, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χριστιανική ορθόδοξη χώρα που κάνει το βήμα και τώρα ξεχωρίζει σε μία περιοχή, όπως τα Βαλκάνια, που αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή.

«Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα», είπε ο Γαβριλιάδης μιλώντας στο Bloomberg, συμπληρώνοντας πως «ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε».

ζευγάρι γάμος νομοσχέδιο

 

Ο νέος νόμος σημαίνει ότι ο 52χρονος αλλεργιολόγος δεν θα ανησυχεί πια για την τύχη του γιου του εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από τον σύντροφό του Δημήτριο Ελευσινιώτη.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης επισημαίνει ακόμη ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτριου.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγγελία για τον γάμο του ζευγαριού δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και η τελετή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: newsit.gr