Τραγωδία στα Τέμπη: Aφέθηκε ελεύθερος ο διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕ

O διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους της εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ, μετά την απολογία του για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Η σε βάρος του κατηγορία αφορά τη δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσέλθουν στον ανακριτή για να καταθέσουν οι άλλοι τέσσερις και συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης από το 2021 (σ.σ. πήρε νέα αναβολή προχθές), ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων, από 1-4-2017 έως και 30-9-2021, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, από 21-3-2017 έως και 15-11-2019 και ο Γενικός Διευθυντής της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης, από 1-12-2019 έως και 1-6-2020.

Πηγή: larissanet

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Κατσούρη: Αποφυλακίζονται ακόμα 10 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ