Βόλος: Αθωώθηκε ο άνδρας που πέταξε φωτοβολίδα και πέτυχε 62χρονο στα γεννητικά όργανα

δικαστήρια

Το θύμα νοσηλεύτηκε για 58 μέρες στο νοσοκομείο

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στο Βόλο μετά τη δικαστική απόφαση για τον άνδρα που τραυμάτισε με φωτοβολίδα 62χρονο στα γεννητικά όργανα.

Η φωτοβολίδα που έφυγε από σκάφος στα Θεοφάνεια του 2017, τον τραυμάτισε και τον έστειλε σε νοσοκομείο. Ο δράστης αθωώθηκε καθώς οι δικαστές δέχτηκαν ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό. Το θύμα στεκόταν όταν ξαφνικά είδε να έρχεται προς το μέρος του η φωτοβολίδα. Υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και επέστρεψε σπίτι του. Όπως λέει, ο κατηγορούμενος δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία να τον πάρει ένα τηλέφωνο για μία συγγνώμη.

Ο 62χρονος χτυπήθηκε στα γεννητικά όργανα και μέχρι σήμερα ζει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, ενώ το δικαστήριο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση που ήταν καταδικαστική και χθες αθώωσε τον κατηγορούμενο με το σκεπτικό ότι έριξε μεν την φωτοβολίδα αλλά δεν μπορούσε να υπολογίσει πού θα καταλήξει αυτή και δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει κανέναν.

Το 2017 το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά από «αδέσποτη» φωτοβολίδα ενώ παρακολουθούσε την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στην παραλία του Βόλου και τις πρώτες βοήθειες δέχτηκε από εθελοντές. Οδηγήθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου έμεινε σχεδόν δύο μήνες.

Διαβάστε επίσης  Ελεύθερος ο Κωνσταντίνος Φλώρος με τον όρο να μην πλησιάζει τον βουλευτή Γραμμένο στα 50 μέτρα

Η φωτοβολίδα χτύπησε πρώτα έναν λιμενικό που τραυματίστηκε ελαφρά και πήγε μόνος του στο νοσοκομείο. Ο 62χρονος που βρισκόταν δίπλα στον λιμενικό δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Η φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε από σκάφος στο οποίο επέβαινε ο κατηγορούμενος, σκάφος το οποίο βρισκόταν 75 μέτρα μακριά από το ρυμουλκό που επέβαιναν οι επίσημοι.

Σύμφωνα με το gegonota.news, εκτόξευσε παράνομα φωτοβολίδα αλεξίπτωτου και χτύπησε τον 62χρονο στη μηριαία χώρα και στα γεννητικά όργανα, ενώ προκάλεσε εκδορές στο πόδι σε έναν λιμενικό.

«Ένιωσα ένα κάψιμο, έμεινα για νοσηλεία 58 ημέρες, υποβλήθηκα σε χειρουργικές επεμβάσεις και προκλήθηκε σεξουαλική αναπηρία. Ο κατηγορούμενος δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο και στην αρχή αρνήθηκε ότι έριξε φωτοβολίδα αλλά τον πρόδωσαν τα βίντεο», είχε δηλώσει στην κατάθεσή του το θύμα.

«Εκείνη την ημέρα είχαμε στη χερσαία στο λιμάνι του Βόλου μέτρα τάξης και ένιωσα κάτι στο πόδι και είδα ένα σύννεφο καπνού. Είδα αμέσως μετά τον διπλανό μου, να πέφτει κάτω», είπε ο λιμενικός που τραυματίστηκε. Μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου δήλωσαν πως την φωτοβολίδα την πήρε ο αέρας γιατί η φορά εκτόξευσης δεν ήταν προς τον κόσμο. Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει πως η φωτοβολίδα είχε αστοχία υλικού γι΄αυτό πήρε λάθος δρόμο.

Πηγή:  gegonota.news