Βόλος: Καταδικάστηκε για την προσπέραση 38χρονου που σκοτώθηκε

Εισαγγελία Θεσσαλονίκη δικαστήρια σαν σήμερα

Πως συνέβη το τραγικό δυστύχημα

Στο εδώλιο για την προσπέραση που έκανε σε 38χρονο, η οποία οδήγησε σε θανατηφόρο δυστύχημα, έκατσε μετά από πέντε σχεδόν χρόνια, ένας 42χρονος στον Βόλο.

Το λάθος που έκανε 42χρονος αποδείχθηκε εγκληματικό. Το τροχαίο ήταν θανατηφόρο και στοίχισε τη ζωή σε 38χρονο που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Είχε περάσει στο αντίθετο ρεύμα, τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος και το μηχανάκι που οδηγούσε έπεσε πάνω στη μηχανή του αδικοχαμένου 38χρονου.

Καταδικαστική ήταν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου του 2023 η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για 42χρονο από τη Λάρισα, ο οποίος κατηγορούταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά από τροχαίο που κόστισε τη ζωή σε 38χρονο τότε Βολιώτη.

Το δυστύχημα συνέβη στις 16/11/18, περίπου στις 20:00, όταν ο 42χρονος κινούμενος με μηχανάκι επί της οδού Γιάννη Δήμου στον Βόλο, επιχείρησε προσπέραση προπορευόμενου οχήματος σε σημείο με σήμανση διπλής διαχωριστικής γραμμής και βγήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Διαβάστε επίσης  Πέλλα: Ο μαθητής που έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο 14χρονου απειλούσε και εξύβριζε 15χρονη

Εκεί συγκρούστηκε σφοδρά με το μηχανάκι του άτυχου 38χρονου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει την ζωή του.

Ο 42χρονος, ο οποίος ήταν παρών στην δικαστική αίθουσα αποδεχόμενος την πράξη του, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: thenewspaper.gr