Βόλος: Νέα στοιχεία για την υπόθεση – Η 18χρονη είχε μιλήσει σε καθηγήτρια για τους βιασμούς 

γυναίκα σώμα βιασμός κακοποίηση

Φόβοι και για άλλα θύματα από τον 33χρονο

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τη δολοφονία στον Βόλο, όπου 50χρονος σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του, όταν έμαθε ότι βίαζε την 18χρονη κόρη του.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, ενώ όπως έχει εξομολογηθεί στον δικηγόρο του, δηλώνει μετανιωμένος.

Ο 50χρονος, που βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στο κρατητήριο, ζήτησε από τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια να αναλάβει- από κοινού με τον νυν δικηγόρο του Μιχάλη Βασιλικό- την υπεράσπισή του. Έτσι ο κ. Κούγιας αποδέχθηκε το αίτημα τόσο του ιδίου του κατηγορουμένου, όσο και των μελών της οικογενείας του.

«Ο δράστης συνειδητοποίησε το μέγεθος των επιπτώσεων της πράξης του και το μόνο που τον ανησυχεί είναι το μέλλον των παιδιών του. Μόνο για τα παιδιά του ρωτάει και ανησυχεί για το πώς θα ζήσουν αφού αυτός ήταν ο υποστηρικτής τους. Αυτός τους παρείχε την ασφάλεια στην ζωή τους, αυτός τα στήριζε οικονομικά», δήλωσε ο συνήγορος του δράστη κ. Βασιλικός.

Η 18χρονη που κατηγόρησε το 33χρονο θύμα ως εκβιαστή και παιδοβιαστή έχει στο πλευρό της τις δυο αδελφές της. Σύμφωνα με τοπικό μέσο, έχουν ληφθεί καταθέσεις και έχουν επιβεβαιώσει τα λεγόμενα της αδελφής τους, ενώ σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό η έρευνα έχει δείξει πως γνώριζαν και άλλα πρόσωπα τι συνέβαινε και θα κληθούν να καταθέσουν.

Η 18χρονη λαμβάνει στην παρούσα φάση υποστήριξη από ψυχολόγο για να μπορέσει να διαχειριστεί τα γεγονότα που σημάδεψαν την παιδική της ηλικία. Η σύζυγος του θύματος δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση αλλά δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι «υπάρχει ένα συγκλονιστικό στοιχείο» στην υπόθεση που αναμένεται να αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες.

«Υπάρχει ένα συγκλονιστικό στοιχείο, το οποίο είναι επίσημο στοιχείο. Δεν θέλω να αποκαλύψω κάτι περισσότερο. Υπάρχει, όμως, ένα στοιχείο ότι σε ανύποπτο χρόνο, πριν ο άνθρωπος που υπερασπίζομαι κάνει την παράνομη πράξη αφότου έμαθε τα όσα περνούσε η κόρη του, το κορίτσι τα έχει αποκαλύψει νωρίτερα σε καθηγήτριά της στο πανεπιστήμιο που φοιτά» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης παίζει και η σπιτονοικοκυρά της 18χρονης, η οποία ήταν εκείνη που ειδοποίησε τον πατέρα της για τους απλήρωτους λογαριασμούς και τα ενοίκια, και που αποτέλεσαν την αφορμή, ώστε να ρωτήσει ο πατέρας τι συμβαίνει.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ανδρας πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη - Δυο συλλήψεις

Μετά από πολλές πιέσεις η 18χρονη δεν άντεξε. Εξομολογήθηκε τον εφιάλτη της στον πατέρα της, χωρίς, όμως, αρχικά, να του αποκαλύψει το ποιος ήταν ο δράστης. Μετά από πολύωρες πιέσεις, υπέκυψε. «Θα το τακτοποιήσω» φέρεται να της είπε.

Την ίδια στιγμή, άτομα από το οικείο περιβάλλον της 18χρονης φέρνουν νέα στοιχεία στο φως. Φίλη της νεαρής κοπέλας αναφέρει πως ο 33χρονος την επισκέπτονταν στο σχολείο και την περίμενε απ’ έξω. «Ερχόταν έξω από το σχολείο, περίμενε πάντα την κοπέλα για να τελειώσει το μάθημά της.

Πιο πριν παρενοχλούσε και άλλα κορίτσια και μάλιστα είχε επέμβει και του είχε πει να σταματήσει αυτό το πράγμα που κάνει γιατί είναι πολύ μικρότερή του. Και γενικώς έβρισκε κορίτσια κάτω των 18 ετών» εξομολογείται η φίλη της 18χρονης.

Φόβοι και για άλλα θύματα

Στο κινητό της κοπέλας πέρα από τα απειλητικά μηνύματα, υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες με σκηνές από τους βιασμούς και για αυτό τον λόγο η συσκευή εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάκτηση όλων των αρχείων. Η πλευρά του 50χρονου εκτιμά, όπως μεταδίδει ο «Ταχυδρόμος», ότι δεν μπορεί μόνο η 18χρονη σήμερα κόρη του να έχει πέσει θύμα του 33χρονου.

«Είναι πολύ σημαντικό και θα ήθελα να το τονίσω, ότι η υπόθεση από πλευράς ιατροδικαστικής διερευνήσεως έχει διαβιβαστεί στη Θεσσαλονίκη. Ο πυροβολισμός έγινε εξ επαφής, γεγονός που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι εκείνος κουβάλησε το όπλο για να τον αναγκάσει να ομολογήσει για το τι έκανε και εκείνος του επιτέθηκε. Εχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε ποια είναι η πύλη εισόδου της θανατηφόρας ουλής, καθώς από εκεί αποδεικνύεται και η απόσταση που έγινε» προσθέτει ο κ. Κούγιας.

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay