«Βουλιάζει» η Πάτρα από κόσμο – Στους δρόμους τα άρματα για το καρναβάλι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πάτρα καρναβάλι άρματα

Η πρώτη γεύση για τα όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες

Η καρδιά του καρναβαλιού χτυπάει στην Πάτρα, η οποία είναι έτοιμη για το τριήμερο, με τους επισκέπτες να έχουν ήδη αρχίσει να επισκέπτονται την πόλη.

Το βράδυ της Παρασκευής τα άρματα του δήμου, που κατασκευάζει κάθε χρόνο το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δίνοντας μια καλή πρόγευση για όσα θα ακολουθήσουν το τριήμερο.

Πάτρα καρναβάλι άρματα


Η θεματική των φετινών αρμάτων του δήμου είναι επηρεασμένη από χαρούμενα καρναβαλικά θέματα αλλά και από αντιπολεμικά μηνύματα για την ειρήνη, θέματα σατιρικά για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ενώ δεν θα λείψουν και οι κωμικές αναφορές στην πραγματικότητα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των ανθρώπων μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά στην περιπέτεια της πανδημίας.

Για τις 21:30 προγραμματίζεται στην πλατεία Γεωργίου Α’ η συναυλία του πολύ αγαπητού στην Ελλάδα Γκόραν Μπρέγκοβιτς με το συγκρότημά του The Wedding and Funeral Band.

Πάτρα καρναβάλι άρματα

Και, βέβαια, στην πόλη του εξακολουθούν να καταφτάνουν επισκέπτες -πολλοί από αυτούς νέοι- για τη γιορτή. Φέτος οι αφίξεις αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 20% σε σχέση με το 2019.

Πάτρα καρναβάλι άρματα

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτογραφιών: thebest.gr