Βριλήσσια: Ο κομμωτής είχε τοποθετήσει κάμερες και στο δωμάτιο της κόρης της συζύγου του

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας κομμωτής στα Βριλήσσια είχε τοποθετήσει κάμερες στην τουαλέτα του κομμωτηρίου του.

Μάλιστα, ο κομμωτής εκτός από την τουαλέτα του κομμωτηρίου του είχε βάλει κάμερες στο δωμάτιο της κόρης της συζύγου του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ, ο 49χρονος, ενώ ήταν κρατούμενος μετά τη σύλληψη του το μεσημέρι του Σαββάτου (09/12), από αστυνομικούς που προσποιήθηκαν τους εφοριακούς, δέχθηκε μήνυση και από τη Μεξικανή σύζυγο του για την παράνομη δράση του μέσα στην οικογενειακή εστία η οποία δικάζεται αύριο (12.12.2023).

Και το καλώδιο της τηλεόρασης στον θερμοσίφωνα

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «Στις 16.10 ώρα της 10/12/2023 προσήλθε στην Υπηρεσία μας η σύζυγος, επιχειρηματίας και σύνοικος του κομμωτή ήδη κρατούμενου από 09/12/2023 και ασκηθέντος σε βάρος του ποινικής δίωξης την 10/12/2023 από τον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για παράβαση του άρθρου 38 του ειδικού νόμου 4624/2019, παράνομη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενόρκως μας κατέθεσε ότι χωρίς δικαίωμα: είχε εγκαταστήσει αθέατο σύστημα καταγραφής με δύο μικροσκοπικές κάμερες στην τουαλέτα του σπιτιού και στο υπνοδωμάτιο της 28χρονης κόρης της, συνοίκου και κόρης από έτερο γάμο της συζύγου του, αποκτώντας την δυνατότητα να επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και με την πράξη του αυτήν να λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών καθώς και να αντιγράφει, αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, συλλέγει, καταχωρεί, οργανώνει, διαρθρώνει, αποθηκεύει, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παραβιάζοντας κατάφορα την αυτοδιάθεση της συζύγου του και της κόρης της συζύγου του η οποία με την από 10/12/2023 ένορκη εξέταση μάρτυρα ενώπιον μας αξίωσε την ποινική δίωξη από τον ήδη κατηγορούμενο».

Διαβάστε επίσης  Γιώργος Λυγγερίδης: Κρατούμενος για τη δολοφονία του έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Στις επόμενες γραμμές αναφέρεται πως οι αστυνομικοί, μετά την καταγγελία της συζύγου του κομμωτή: «Την 18:00 ώρα της σήμερον αξιωματικοί της Υπηρεσίας μας παρουσία της Πταισματοδίκη Αθηνών, μεταβήκαμε στο διαμέρισμα αυτό για διενέργεια έρευνας και προβήκαμε παρουσία όλων των ανωτέρω στην διενέργεια έρευνας και αφού περιήλθαμε όλους τους χώρους (κύριους και βοηθητικούς), ερευνήσαμε έπιπλα, σκεύη, ερμάρια, και τις λοιπές κρύπτες του διαμερίσματος, βρήκαμε και κατασχέσαμε: μία κάμερα τοποθετημένη στο θερμοσίφωνα του μπάνιου, μία κάμερα τοποθετημένη στο καλώδιο της τηλεόρασης που βρίσκεται εντός του ενός εκ των δυο υπνοδωματίων».

Τι βρέθηκε στην έρευνα

Οι αστυνομικοί από την έρευνα, έμειναν έκπληκτοι από το πλήθος των αρχείων που βρέθηκαν στο σπίτι του «μεγάλου αδελφού». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, βρέθηκαν: «μία κεντρική μονάδα επεξεργασίας δεδομένων, ένα notebook, ένας σκληρός δίσκος μάρκας χωρητικότητας 320GB, ένας σκληρός δίσκος χωρητικότητας 40GB, 23 ψηφιακοί δίσκοι, μία φωτογραφική μηχανή περιέχουσα μία κάρτα μνήμης SD χωρητικότητας 2GB,4 κινητά τηλέφωνα. Κατά τον έλεγχο των εσωτερικών χώρων της οικίας, κλήθηκε αρμόδιο συνεργείου του Φωτογραφικού Τμήματος της Δ.Ε.Ε. ώστε να φωτογραφήσει τα ευρήματα και τις κατασχεθείσες συσκευές οι οποίες θα αποσταλούν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη για την εξαγωγή του υλικού συσχετισμένου με τις καταγγελλόμενες πράξεις».

Nτοκουμέντα από το κομμωτήριο

Η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου παρουσίασε αποκλειστικά ντοκουμέντα από τον χώρο του κομμωτηρίου στα Βριλήσσια, όπου βιντεοσκοπούσε παράνομα ο ιδιοκτήτης. Είχε τοποθετήσει μία μικροσκοπική κάμερα μέσα σε τρύπα σε πλακάκι του μπάνιου που βγαίνει σωλήνας, σε σημείο που δύσκολα πέφτει το μάτι.

Ακόμη μία κάμερα υπήρχε ανάμεσα από καλωδιώσεις στο ταβάνι της τουαλέτας. Και αυτή αρκετά καλά κρυμμένη με μαύρη μονωτική ταινία.

Πηγή: newsit.gr