Ξάνθη: Πήγε να αγοράσει αυτοκίνητο από το ίντερνετ και… έχασε 20000 ευρώ

ηλεκτρονική απάτη Ξάνθη

Ερευνες για την εξιχνίαση της ηλεκτρονικής απάτης

Τελειωμό δεν έχουν οι απάτες μέσω διαδικτύου με επίδοξους αγοραστές να πέφτουν θύματα επιτήδειων.

Πρόσφατο παράδειγμα ένας άνδρας από την Ξάνθη που πήγε να αγοράσει αυτοκίνητο από το ίντερνετ και… έχασε σχεδόν 20000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για την εξιχνίαση της ηλεκτρονικής απάτης στην Ξάνθη.

Το θύμα επικοινώνησε την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη με τον άνθρωπο που είχε αναρτήσει την αγγελία και συμφώνησαν να προχωρήσει στην αγορά του αγροτικού, έναντι ποσού 19.870 ευρώ.

Ο επίδοξος αγοραστής κατέθεσε τμηματικά το ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς που του έδωσε ο πωλητής. Ωστόσο, η αγοροπωλησία δεν ολοκληρώθηκε καθώς δεν παρέλαβε ποτέ το φορτηγάκι, με αποτέλεσμα να υποβάλλει μήνυση για απάτη μέσω διαδικτύου στην Ασφάλεια Ξάνθης, που διενεργεί προανάκριση για την ταυτοποίηση του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη.

Δεν παρέλαβε το κινητό

Ένας 35χρονος και μια 57χρονη από τη Ρουμανία ήταν οι δράστες της απάτης που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο σε βάρος ενός 25χρονου από την Καλαμάτα, ο οποίος εντόπισε στο marketplace του facebook την αγγελία πώλησης για ένα κινητό τηλέφωνο και επικοινώνησε με τους υποτιθέμενους πωλητές. Εκείνοι συμφώνησαν να του στείλουν το κινητό μέσω courier και να πληρώσει με αντικαταβολή.

Ο 25χρονος πλήρωσε το αντίτιμο όταν παρέλαβε το δέμα, αλλά μόλις το άνοιξε διαπίστωσε πως δεν περιείχε κινητό, αλλά… άχρηστα εξαρτήματα. Η απάτη εξιχνιάστηκε από την έρευνα της Ασφαλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των αλλοδαπών, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτογραφίας: Εvanto.com