Ζακ Κωστόπουλος: Ο εισαγγελέας προτείνει την επιστροφή του μεσίτη στη φυλακή

Την πρόταση να αναιρεθεί η αποφυλάκιση του μεσίτη που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έκανε ο εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο.

Αναλυτικότερα, ο μεσίτης παραβρέθηκε στην σημερινή ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου στον Άρειο Πάγο μαζί με τους δυο συνηγόρους του, τον Ιωάννη Γλύκα και τον Ορφέα Φίλο οι οποίοι στις αγορεύσεις τους, ζήτησαν από τους αρεοπαγίτες να μην συνταχθούν με την εισαγγελική πρόταση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Γλύκας αναφερόμενος στην πράξη του εντολέα του επισήμανε ότι «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό» αφού όπως είπε το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενό του.

Σημειώνεται ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό που είχε προσδιοριστεί στις 20 Ιανουαρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείο, αναβλήθηκε για 15 Δεκεμβρίου 2023 λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του μεσίτη κ. Γλύκα ο οποίος δήλωσε ότι τον εκπροσωπεί μόνος του και δεν είναι δυνατόν να παραστεί, κάτι που σήμερα δεν ίσχυε κατά τη συζήτηση της αίτησης ενώπιον του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε επίσης: Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη του σε δεύτερο βαθμό

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο μεσίτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ωστόσο αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Η απόφαση της αποφυλάκισής του μεσίτη (λόγω της αναστολής έκτισης της ποινής του), προκάλεσε την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευδοκίας Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής, υποστηρίζοντας ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας», όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Πηγή: protothema.gr