Αθηνά Οικονομάκου: “Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις από πριν τι θα γίνει με μία δουλειά”

Η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Παναγιώτη Βαζαίο.

Tη νέα σεζόν, η Αθηνά Οικονομάκου θα πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Ο πρώτος από εμάς» και απάντησε για τον ανταγωνισμό, καθώς το νέο αυτό σίριαλ θα προβάλλεται απέναντι από τον Σασμό και τη Γη της Ελιάς.

Μίλησέ μας για τον νέο σου ρόλο στη σειρά του Ant1 «Ο πρώτος από εμάς», που θα βλέπουμε από τον Σεπτέμβρη.

“Είμαι τόσο χαρούμενη γι’ αυτόν τον ρόλο. Με το που διάβασα το σενάριο, κάτι σκίρτησε μέσα μου και είπα θα το κάνω με την καρδιά μου. Να σας πω δυο λόγια για την ιστορία που θα δείτε. Έξι κολλητοί που έχουν μια σχέση ουσιαστική, που μπορούν να πουν την αλήθεια τους χωρίς ενοχή, γιατί η αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλο είναι δεδομένη, βρίσκονται μπροστά σε ένα γεγονός που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Αυτό το αναπάντεχο γεγονός τους φέρνει ακόμα πιο κοντά και τους κάνει να ζουν την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο ακραίες και αντιφατικές συναισθηματικές φάσεις: το τελείως δραματικό και το απόλυτα κωμικό στοιχείο. Η σειρά είναι ένας ύμνος στη φιλία και στις ανθρώπινες σχέσεις και είναι όμορφο αυτό που έχουμε καταφέρει, γιατί είμαστε έξι ηθοποιοί που δεν είχαμε γνωριστεί μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά. Ωστόσο, υπάρχει ένας ανεκπλήρωτος έρωτας της ηρωίδας με τον κολλητό της. Είναι το μυστικό της παρέας και βλέπουμε ότι αυτός ο έρωτας ανθίζει και δεν μπορεί να τον συγκρατήσει κανένας από τους δύο. Είμαι ενθουσιασμένη που υποδύομαι επιτέλους έναν ρόλο τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι έχω κάνει στο παρελθόν”.

Σε φοβίζει ο ανταγωνισμός; Η σειρά θα προβάλλεται απέναντι από τον «Σασμό» και τη «Γη της ελιάς» που έχουν φανατικό κοινό…

“Ποτέ δεν με τρόμαζε ο ανταγωνισμός. Πιστεύω ότι εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έχει τύχει να κάνω δουλειές που όλα έδειχναν ότι θα σκίσουν και τελικά κοβόντουσαν και έχει τύχει να κάνω και σειρές που ήμουν πολύ επιφυλακτική και στην πορεία έσκιζαν και συνέχιζαν για χρόνια. Δεν μπορείς λοιπόν ποτέ να ξέρεις από πριν τι θα γίνει με μία δουλειά. Βασιζόμαστε σε ένα πολύ δυνατό σενάριο και ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών. Μία πολύ ωραία παραγωγή και ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, που έχει σύγχρονη ματιά. Δεν υπάρχει περίπτωση και αυτό που σου λέω το υπογράφω, να μην ταυτιστεί ο τηλεθεατής με έναν από όλους τους ήρωες της σειράς, «Ο πρώτος από εμάς»”.

Πηγή: zappit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Instagram (athinao1konomakou)