Φάνης Μουρατίδης για το Maestro: «Δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μπούμε στο Netflix»

Φάνης Μουρατίδης

Τόνισε ότι ο Παπακαλιάτης έφτιαξε όλη την ομάδα με πολύ ωραίες συνθήκες

Για την τεράστια, παγκόσμια, επιτυχία που σημειώνει το Maestro μίλησε ο Φάνης Μουρατίδης σε συνέντευξή του στη «Real L!fe».

Σχετικά με το γεγονός ότι το Maestro αποτέλεσε την πρώτη ελληνικά σειρά που κατάφερε να συμπεριληφθεί στο Netflix, ο ηθοποιός σχολίασε: «Το Maestro είναι μια μεγάλη ιστορία γιατί ξεκινά από έναν άνθρωπο που είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Πρόκειται για ένα χαρισματικό πλάσμα που έφτιαξε την ομάδα σε πολύ ωραίες συνθήκες, με όλη την υλικοτεχνική υποδομή και την παραγωγική διαδικασία που έπρεπε να υπάρχει, ώστε να δημιουργηθεί μία δημιουργική κοινότητα.

Όλοι όσοι το βιώσαμε καταλάβαμε ότι είναι μία πολύ καλή δουλειά. Δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μπούμε στο Netflix. Προέκυψε κι ήταν ένα τεράστιο δώρο για όλους μας, ακόμα και για εμάς τους παλιότερους που πιστεύαμε ότι ίσως δεν μας εμπεριέχει η καταξίωση μίας σειράς τόσο πολύ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κι όμως, είχε κι εμάς μέσα. Το τέλειο ήταν η αγάπη του κόσμου -και των Ελλήνων και των ξένων. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Δεν είχαμε συνηθίσει τα πράγματα που φτιάχνουμε να έχουν καθολική αποδοχή και πραγματικά, επειδή είμαι σε μία τέτοια ηλικία, θέλω να τη χαρώ μέχρι το τέλος. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων που έτυχε σε αυτήν την στιγμή της ζωής μου να βρεθώ σε κάτι που με αφορά κι ιδεολογικά, με την έννοια ότι πιστεύω στην εξωστρέφεια της μυθοπλασίας, είμαι από αυτούς που αγωνίζονται για αυτό κι είναι χαρά μου ότι είμαι σε ένα πρόγραμμα μυθοπλασίας που έσπασε τα ελληνικά σύνορα κι ανταγωνίστηκε σειρές που βλέπουμε και θαυμάζουμε».

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο ηθοποιός Νάσος Πατέτσος

Και τέλος, ο Φάνης Μουρατίδης δήλωσε: «Το ότι κάποιος σε παραλληλίζει με σειρές που κάνουν θραύση, ακόμα και για να σε κατακρίνει, για εμένα είναι μία πολύ ωραία ακμή για την ελληνική μυθοπλασία κι εύχομαι από καρδιάς να υπάρξουν κι άλλα προϊόντα και να μην γίνει το Maestro ένα πυροτέχνημα».