Γιάννης Μπέζος: “Οι εκλογές είναι ένα παιχνίδι της δημοκρατίας, στο οποίο εμείς παραδίνουμε σημασία”

Γιάννης Μπέζος

Τι είπε για την νέα εποχή στην Τέχνη

O Γιάννης Μπέζος θα πρωταγωνιστεί φέτος στη νέα σειρά Famagusta και παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τον δημοσιογράφο Γ. Ξυνόπουλο.

Μεταξύ άλλων, ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών και τη νέα εποχή στην Τέχνη.

Για να ξεφύγουμε λίγο από το καλλιτεχνικό κομμάτι, θα μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω πως είδατε τις εκλογές;

“Αναμενόμενες. Οι εκλογές είναι ένα παιχνίδι της δημοκρατίας, στο οποίο εμείς παραδίνουμε σημασία και ίσως ο λόγος είναι ότι φανταζόμαστε πάρα πολύ, ενώ είναι μια έκφραση της λαϊκής βούλησης, που θα δώσει στην πλειοψηφία ή αλλιώς όπου θα αφήσει τις τύχες του ο λαός προκειμένου να κυβερνηθεί τα επόμενα χρόνια. Δεν φανατίζομαι γενικά με τις εκλογές και θεωρώ δεδομένο τον πατριωτισμό όλων”.

Πιστεύετε πως δημιουργείται μια νέα εποχή για την Τέχνη. Περιμένετε κάτι διαφορετικό;

“Δεν περιμένω κάτι, γιατί η Τέχνη είναι πάντοτε ένα ερώτημα. Δεν υπάρχουν ούτε συνταγές ούτε απαντήσεις δεδομένες. Αυτό που έχει σημασία είναι να παραμένουν ζωντανοί και ανήσυχοι οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί. Να μην τα ζητάμε όλα από τους άλλους. Ξέρετε, υπάρχει μια τάση που τα ζητάμε όλα από το κράτος, την Πολιτεία… Δεν είναι δουλειά της Πολιτείας να θρέψει την Τέχνη, γιατί αυτή τρέφεται από μόνη της. Δηλαδή τρέφεται από την ανησυχία και από το τι έχουν να καταθέσουν οι δημιουργοί κάθε φορά. Πιστεύω ότι έχουμε ένα υλικό πολύ αξιόλογο στη χώρα μας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα θεατρικά μας, αλλά και τα τηλεοπτικά μας, απ’ ότι βλέπω.

Ακμάζουν τα πράγματα και διαφοροποιούνται έως ένα σημείο και αυτό είναι πολύ θετικό. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, ας έχουμε και αναταράξεις πολλές φορές, γιατί στην Τέχνη υπάρχει και αυτό., Δεν μπορεί, δηλαδή, να ικανοποιήσει το 100% των ανθρώπων. Θα ήταν και λίγο ύποπτο αν συνέβαινε αυτό”.

Πηγή: zappit.gr