Γιώτα Νέγκα: Γιατί δεν ερμηνεύει τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου

H Γιώτα Νέγκα ήταν καλεσμένη στη ραδιοφωνική του εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στα Παραπολιτικά 90,1.

Μέσα σε όλα, δε, η δημοφιλής ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε να βρει το δικό της στίγμα στον χώρο της μουσικής αλλά και το επίτευγμα να έχει σπουδαίους καλλιτέχνες σαν συνοδοιπόρους.

Ειδικότερα, η Γιώτα Νέγκα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν φοβάμαι πια τη μίμηση γιατί την φοβήθηκα πάρα πολύ τα πρώτα μου χρόνια. Όταν ανακάλυψα ότι πραγματικά ήμουν ένας μικρός μίμος, στα πρώτα χρόνια, από μια τυχαία ηχογράφηση. Νομίζω ότι αυτό το περνάμε όλοι. Ακόμα και σαν παιδιά μιμούμαστε τις κινήσεις των γονιών μας, μίμοι είμαστε και μαθαίνουμε. Έτσι λοιπόν και εγώ τα πρώτα μου χρόνια, το είδα και το ξεπέρασα. Είπα, όχι».

«Συγκεκριμένα, σταμάτησα να λέω τραγούδια συγκεκριμένου ερμηνευτή για να ξεφύγω. Θα το πω, της αγαπημένης μου Χαρούλας. Εγώ τότε ήμουν κολλημένη τόσο πολύ που την μελέτησα και μου άρεσε στη Χαρούλα τι; Χώρια από τη σπουδαία της φωνή, το συναίσθημα της, μου άρεσε η γκάμα της. Από τις μπαλάντες μέχρι τα δημοτικά. Ήταν ακριβώς αυτό που καταλάβαινα γιατί και εγώ αγαπάω και αυτά με τον ίδιο τρόπο. Οπότε, όταν το ανακάλυψα, σταμάτησα να τραγουδάω για 3 – 4 χρόνια ώστε να μπορέσω να βρω εμένα».

Διαβάστε επίσης  Ειμι Γουάινχαουζ: Ερχεται το 2024 η βιογραφική ταινία για την τραγουδίστρια

«Αυτό που έχω καταφέρει μέσα στα χρόνια είναι την ώρα που τραγουδώ να έχω στην πλάτη μου, εδώ δίπλα μου και την Χαρούλα και την Βίκυ και την Πόλυ Πάνου και τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Στράτο Διονυσίου και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον Γιώργο Νταλάρα. Δηλαδή όλους αυτούς που μελετούσα. Υπάρχουν στιγμές που είναι σαν να μου κλείνουν το μάτι. Όμως είναι μαζί μου και είμαι και γω μαζί τους» συμπλήρωσε, επίσης, η Γιώτα Νέγκα στη νέα της συνέντευξη.

Πηγή: zappit.gr