Μιχαήλ Ταμπακάκης: “Πρόκληση είναι από μόνο του, το να είσαι ηθοποιός”

Μιχαήλ Ταμπακάκης

Θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του MEGA, «Ναυάγιο»

O ηθοποιός Μιχαήλ Ταμπακάκης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Harper’s Bazaar και την δημοσιογράφο Κατερίνα Κηλίδη με αφορμή τη νέα σειρά του MEGA, «Ναυάγιο».

Μάλιστα, ο νεαρός πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στο δυναμικό του ξεκίνημα στον χώρο της τηλεόρασης καθώς και τον διαχωρισμό ανάμεσα σε εμπορικούς και ποιοτικούς ηθοποιούς.

Πρωταγωνιστής στις σειρές «42 βαθμοί», «Βραχιόλι της φωτιάς», «Αγάπη παράνομη», «Μαύρο ρόδο». Είναι στοίχημα για εσάς ένας ρόλος όπως αυτός στη νέα σειρά «Ναυάγιο» του MEGA;

“Φέτος η αλήθεια είναι ότι μετά από ένα χρόνο απουσίας από το θέατρο ήθελα να επικεντρωθώ σε αυτό και να κάνω ένα διάλειμμα από την τηλεόραση. Έχοντας δύο παραστάσεις, δεν θα είναι εύκολο, έτσι κι αλλιώς. Όταν όμως διάβασα τα σενάρια του «Ναυαγίου» είπα: «Σε αυτή τη δουλειά θέλω να είμαι». Στόχος μου είναι να μην επαναπαύομαι ποτέ στις ευκολίες μου, να δοκιμάζω. Βρίσκω πιο γοητευτικό να κάνω κάτι τολμηρό και να αποτύχω παρά να είμαι απλώς επαρκής. Ο ρόλος μου στο «Ναυάγιο» είναι ένα τέτοιο υλικό”.

Εμπορικός ή ποιοτικός;

“Νομίζω πια είμαστε σε μια εποχή που οι ταμπέλες δεν χωράνε. Σε κανέναν τομέα. Η ποιότητα για μένα έχει να κάνει με το πως στέκεσαι απέναντι στα πράγματα. Με τον ίδιο μόχθο θα δουλέψω και για μια παράσταση και για μια τηλεοπτική σειρά. Από την άλλη, είναι πολύ εύκολο μέσω της τηλεόρασης να χάνεις την μπάλα. Πρόκληση είναι από μόνο του το να είσαι ηθοποιός. Να ζεις σε αυτή την αβεβαιότητα της φύσης του επαγγέλματος. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι τον επόμενο χρόνο θα έχεις δουλειά, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την επιτυχία εκ των προτέρων. Κάθε μέρα ρισκάρεις”.

Ποιο είναι οι άνθρωποι που σας βοήθησαν περισσότερο;

“Οι δάσκαλοι μου σίγουρα έχουν συμβάλει καθοριστικά στον τρόπο που έχω μάθει να δουλεύω και να υπάρχω σε αυτή τη δουλειά. Στο Εθνικό γνωρίσαμε ανθρώπους και καλλιτέχνες που μας εφοδίασαν ο καθένας με τα δικά του εργαλεία”.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram (michail_tampakakis)