Ο Τζανετάκος παρακαλούσε τον Κωνσταντάρα να μην δίνει τόσο δυνατά χαστούκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αληθινές καρπαζιές του μεγάλου ηθοποιού στους συνεργάτες του

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν γνωστός για το ταλέντο το στην υποκριτική αλλά ένα πράγμα που επίσης άφησε ιστορία ήταν τα αληθινά χαστούκια που έδινε στους συνεργάτες του.

Το άτομο που έφαγε τις περισσότερες καρπαζιές από τον Κωνσταντάρα ήταν ο Αλέκος Τζανετάκος. Ο ηθοποιός δεν έγινε ποτέ πρώτο όνομα, αλλά έπαιξε σε δεκάδες ταινίες στο ρόλο του δεύτερου. Ένας καλόκαρδος ηθοποιός που έκανε τα πάντα για να αναδεικνύει το ρόλο του.

Οι σκηνοθέτες, σύμφωνα με το menhouse, προτιμούσαν να πατούν πάνω στην γνωστή μανιέρα που τον εμφάνιζε ως ένα γκαφατζή και επιπόλαιο νεαρό, πολλές φορές τέντι μπόι όπως θα έλεγαν εκείνη την εποχή.

Το «παιδί της φάπας» κέρδισε επάξια αυτό το προσωνύμιο, ιδιαίτερα στις ταινίες που έπαιξε στο πλευρό του Κώστα Βουτσά, αλλά το πραγματικό βάσανο το περνούσε στα χέρια (κυριολεκτικά) του Λάμπρου Κωνσταντάρα, εξαιτίας και της εντυπωσιακής σωματοδομής του αγαπημένου κωμικού, ο οποίος είχε βαρύ χέρι, όπως διαπίστωσε σε κάμποσες περιπτώσεις από.. πρώτο χέρι.

Τι είχε πει o Τζανετάκος

«Οι καρπαζιές που έτρωγα βροχή στις ταινίες ήταν αληθινές, ο σβέρκος μου το ξέρει! Στην ταινία σφαλιάρες, το ίδιο και στο θέατρο, δύο παραστάσεις, έτρωγα ξύλο από τις έξι το πρωί μέχρι τη μία τη νύχτα. Κάποτε παίζαμε στο θέατρο με τον Λάμπρο τον Κωνσταντάρα, αυτόν τον πρίγκιπα του θεάτρου, που μου είχε κουδουνίσει το μυαλό με τη χερούκλα του. Είχε ένα μακρύ χέρι σαν παντόφλα και, όταν το σήκωνε για να αμολήσει τον κεραυνό (τη σφαλιάρα), γινότανε σεισμός οκτώ Ρίχτερ και τα μάτια έβλεπαν αστράκια στον αέρα. Του έλεγα ‘‘ρε Λάμπρο, δεν μπορείς να βάζεις λιγότερη δύναμη’’.

Είναι δυο μάλιστα τα περιστατικά με συναδέλφους του που έγραψαν ιστορία. Το πρώτο όπως είχε αποκαλύψει ο Τζανετάκος αφορούσε σε πασίγνωστο ηθοποιό ο οποίος βλέποντας τους… κεραυνούς που έφευγαν από το χέρι του Λάμπρου Κωνσταντάρα του ζήτησε να σταματήσει και να γυριστεί μια σκηνή χωρίς χαστούκια. Ήταν η μοναδική φορά που ο Αλέκος Τζανετάκος φέρεται να βγήκε από τα ρούχα του όχι με τον Λαμπρούκο, αλλά με τον συνάδελφο του που νόμιζε ότι τον υπερασπίζεται: «Ποιος να σταματήσει;» του είπε ενοχλημένος ο Τζανετάκος και στη συνέχεια του εξήγησε ότι μέρος της επιτυχίας του ήταν και τα συγκεκριμένα χαστούκια.

Το δεύτερο είχε πρωταγωνιστή τον Νίκο Ρίζο, ο οποίος επειδή είχε και ένα διαφορετικό επίπεδο ως άνθρωπος, δοκίμασε να… τον χαλαρώσει, λέγοντας: «Ρε Λάμπρο, μην τον χτυπάς τόσο δυνατά»… Όμως του Κωνσταντάρα δεν ίδρωσε καν… το αυτί του αφού όχι μόνο συνέχισε να ρίχνει… σφαλιάρες, αλλά γύρισε και έφτασε στο σημείο να την… πει στον συμπρωταγωνιστή του: «Τι λες ρε κοντοστούπη, ένα και καθόλου, κωλοτούμπα, το μέρος του παίρνεις;»…