Σοφία Βόσσου: «Ο γιατρός μου είχε πει “πεθαίνεις, έχεις μείνει 37 κιλά”»

Βόσσου

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε με το στομάχι της

Για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε με το στομάχι της μίλησε σε συνέντευξη της στο περιοδικό “Λοιπόν” η Σοφία Βόσσου.

Όπως τόνισε η Σοφία Βόσσου είχε πάθει διάτρηση στο στομάχι της και δημιουργήθηκε ένα συρίγγιο το οποίο δεν έκλεινε.

Έτσι πήρατε δύναμη κι εσείς όταν είχατε το σοβαρό πρόβλημα υγείας με το στομάχι σας;

Από τον Θεό πήρα δύναμη. Πάντα τον συμβουλεύομαι. Όταν κάτι με προβληματίζει ηρεμώ, καθαρίζω το μυαλό μου, προσεύχομαι και ζητάω από τον Θεό να μου δώσει τη σωστή απόφαση που πρέπει να πάρω. Και ξαφνικά όλα γίνονται… Αυτή η πίστη μου με έχει κάνει πολύ γαλήνια. Μ’ έχει κάνει να μη φοβάμαι ούτε τις αρρώστιες, ούτε το θάνατο. Παραμονή Πρωτοχρονιάς μου λέει ο γιατρός «πεθαίνεις, έχεις μείνει 37 κιλά, δεν έχεις λίπος, ούτε πρωτεΐνες, ούτε αίμα, τα έχεις φάει όλα, ο οργανισμός σου έχει διαλυθεί». Του λέω «εγώ δεν πεθαίνω, δεν είναι η ώρα μου, θα κάνω Πρωτοχρονιά στο σπίτι μου και θα έρθω». Σε πληροφορώ μαγείρεψα, φώναξα τους φίλους μου, εγώ δεν μπορούσα να φάω, ήμουν με τους ορούς και το ξεπέρασα μια χαρά. Με είδες να πεθάνω;

Τι ακριβώς είχε συμβεί με το στομάχι σας;

Έχω στένωση στο στομάχι. Έκανα ένα χειρουργείο, πήγε καλά. Μετά όμως αναγκάστηκα να κάνω και δεύτερο χειρουργείο γιατί έκανε διάτρηση. Δημιουργήθηκε ένα συρίγγιο το οποίο δεν έκλεινε και δεν έβρισκαν πού είναι η τρύπα. Αυτό κράτησε ένα χρόνο. Όλο αυτό απορρύθμισε εντελώς τον οργανισμό μου, με αποτέλεσμα να έχω μια περίεργη γεύση, λόγω μιας ορμόνης που μου έδωσαν για να κλείσει το συρίγγιο. Ένιωθα αηδία, ήθελα να φάω αλλά δεν μπορούσα. Έχασα πολλά κιλά. Ευτυχώς το αντιμετωπίσαμε, τώρα έχει τελειώσει αυτή η ιστορία και είναι όλα καλά.