Βασίλης Μπισμπίκης: “Δεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο”

Στην εκπομπή «Mega Stories» μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης και αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών για το προεδρικό διάταγμα 85.

Ο ηθοποιός, αν και αναγνωρίστηκε ως εξαιρετικό ταλέντο δεν μπορούσε να σπουδάσει στο Εθνικό Θέατρο επειδή είχε εγκαταλείψει το σχολείο. Όπως εξήγησε ο ίδιος, «αντιδράμε για την ηθική και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που σπουδάσαμε και περάσαμε χρόνια μέσα σε σχολές για να πάρουμε το πτυχίο του ηθοποιού και πλέον δεν υφίσταται αυτό το πράγμα, γίνεται ένα χαρτί Λυκείου. Πάνω από αυτό νιώθεις ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για όλο αυτό, δεν σε σέβονται».

«Όσο περνάει ο καιρός αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο είναι ότι απαξιώνουν τον πολιτισμό και την υποκριτική. Δεν σε ακούνε κιόλας να μιλήσεις. Σε απαξιώνουν και αυτό είναι το χειρότερο. Αυτό είναι που σε κάνει να είσαι στα κάγκελα» ανέφερε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

«Οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις είναι μια από τις λύσεις. Και το θέατρο να κλείσει και η τηλεόραση και οι ηθοποιοί να απεργήσουν. Είναι λύσεις. Είναι ένας τρόπος για να πιέσεις μια κατάσταση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Τέλος, σχολίασε: «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το Λύκειο, αλλά το Γυμνάσιο. Μέσα από τα εξαιρετικά ταλέντα έδωσα εξετάσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και πέρασα σε μια ιδιωτική σχολή και πήρα το πτυχίο του ηθοποιού. Δεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο. Τώρα σου λένε και να έχεις τελειώσει, είναι σαν να έχεις χαρτί Λυκείου. Δεν είναι παράλογο αυτό; Δεν είναι για το χρήμα αυτό που γίνεται για να πάρουμε 170 ευρώ παραπάνω. Είναι ότι έχεις απέναντί σου κάποιους ανθρώπους που κάνουν πόλεμο στον πολιτισμό και στην Τέχνη. Έχουν ανοίξει βεντέτα μαζί μας, πόλεμο. Θα το πάμε στα άκρα, με κινητοποιήσεις, απεργίες, να μας ακούσουν πραγματικά».

Πηγή φωτογραφίας: Instagram (bisbikis.vasilis)