ΕΟΚ: Εθεσε εκτός δράσης τον Ηλία Κορομηλά

Κορομηλάς ΕΟΚ

Μετά και τις καταγγελίες του Μίκολα Αμπρόσοφ

H Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ έθεσε εκτός δράσης τον Ηλία Κορομηλά, μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης με τις καταγγελίες του Μίκολα Αμπρόσοφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός ρέφερι κατήγγειλε προσπάθεια δωροδοκίας του πριν από τον δεύτερο τελικό της Ούνικς Καζάν με τη Μονακό για τη σεζόν 2020-21 στο EuroCup, εμπλέκοντας μάλιστα τόσο τον Έλληνα διαιτητή όσο και τον Ουκρανό Μπόρις Ρίζικ. Γι’ αυτό το θέμα η EuroLeague Basketball εξέδωσε νωρίτερα σήμερα (3/8) ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι αρχίζει έρευνα για τις καταγγελίες του Αμπρόσοφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κορομηλάς είχε οριστεί πρώτος διαιτητής στο αυριανό φιλικό Ελλάδα-Σλοβενία στο ΟΑΚΑ (4/8, 19:00), στο οποίο θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης. Μετά την εξέλιξη αυτή, ωστόσο, αντικαταστάθηκε και τη διαιτητική τριάδα του φιλικού θα συνθέσουν οι Παπαπέτρου, Θεονάς και Καρπάνος.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής: «Η ΚΕΔ/ΕΟΚ, αφού έλαβε γνώση για την έναρξη ερευνητικής διαδικασίας από την Euroleague, για καταγγελία στην οποία εμπλέκεται και το όνομα του διεθνή Ελληνα διαιτητή Ηλία Κορομηλά, προχώρησε στην αντικατάστασή του από αγώνες προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών στους οποίους είχε συμπεριληφθεί από τις 27/7 όταν και είχαν γίνει οι ορισμοί. Ο Ηλίας Κορομηλάς θα παραμείνει εκτός δράσης μέχρι την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την έκδοση του τελικού πορίσματος της έρευνας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi