Μουντομπάσκετ 2023: Τι είπε για τον τραυματισμό του Μήτογλου ο γιατρός της Εθνικής

Μήτογλου Εθνική

Χάνει την διοργάνωση ο άσος του Παναθηναϊκού

O γιατρός της Εθνικής Ελλάδας Ζακ Μελάγιες έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του Ντίνου Μήτογλου και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο παίκτης.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως ο παίκτης αποφάσισε να μην ρισκάρει χειρότερη ζημιά συμμετέχοντας στο MundoBasket 2023.

Δείτε επίσης: Σοκ στην Εθνική Ομάδα: Χάνει το Παγκόσμιο ο Μήτογλου

“Σε μία ανύποπτη φάση στην προπόνηση πριν από δύο ημέρες χτύπησε το μικρό του δάχτυλο ο Ντίνος. Ζορίστηκε λίγο, αλλά έβγαλε την υπόλοιπη προπόνηση. Μετά από ενδελεχή έλεγχο και όλες τις κλινικές εξετάσεις, για την πυγμή, τους τένοντες, τους εκτείνοντες, τους καμπτήρες και όλα αυτά, δεν είχε ιδιαίτερο πόνο. Εντούτοις συναποφασίσαμε να κάνουμε έναν απεικονιστικό έλεγχο. Κάναμε ακτινογραφία και ακολούθησε μαγνητική, όπου έδειξε ένα μικρό, ρωγμώδες, απαρεκτόπιστο κάταγμα στο μικρό του δάχτυλο.

Παρόλα τα αποτελέσματα, στην κλινική εξέταση ο παίκτης δεν πονούσε ιδιαίτερα. Έκανε όλες τις κινήσεις κανονικά. Με τους φυσικοθεραπευτές αποφασίσαμε και του κάναμε μία επίδεση ακινητοποίησης, που ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις. Του εξήγησα κι εγώ και οι φυσικοθεραπευτές το ρίσκο που μπορεί να πάρει για να παίξει, εφόσον δεν πονάει. Το σκέφτηκε και αποφάσισε ότι καλό θα ήταν να μην εκθέσει τον εαυτό του σε αυτού του είδους το ρίσκο και κάνει κάποια υποτροπή στο χτύπημα που έχει”, ανέφερε ενδεικτικά.

Διαβάστε επίσης  Θρίαμβος για την Εθνική Νέων κόντρα στο Βέλγιο και χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: sport24.gr