Μάκης Δελαπόρτας: “Μόνο το κοινό μπορεί να αποφασίσει αν θα βλέπει αυτές τις σειρές”

Ο γνωστός καλλιτέχνης Μάκης Δελαπόρτας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου.

Μίλησε για το ελληνικό κίνημα #metoo στο φως για τον χώρο του θεάτρου και για τις επαναλήψεις των σειρών με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πιστεύετε ότι μετά το metoo τα πράγματα για το θέατρο θα είναι καλύτερα;

“Ναι, το πιστεύω ακράδαντα. Έπρεπε να σπάσουμε το απόστημα και νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα ξεκινήσει μια νέα εποχή στο θέατρο. Στα δικά μου έργα, που ανέβαζα με μεγάλους θιάσους, ποτέ δεν σήκωσα τον τόνο της φωνής μου, ποτέ δεν πρόσβαλα κάποιον. Αυτό ήταν κάτι που είχα μάθει από τους παλιότερους. Ότι όλοι είμαστε μια ομάδα που παλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Όποιος δεν μπορεί να συμβαδίσει με αυτό, αποχωρεί. Δεν χρειάζεται ούτε να τον προσβάλλουμε ούτε να τον κακοποιήσουμε”.

Στην πορεία σας ήρθατε αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές;

“Οι γυναίκες των θιάσων, επειδή ήμουν πολύ μικρός, ήταν σαν δεύτερες μανάδες για μένα και οι άντρες με προστάτευαν. Οπότε δεν αντιμετώπισα τέτοιου είδους βαρβαρότητες”.

Είστε υπέρ της επιστροφής των σειρών του Πέτρου Φιλιππίδη;

“Με τον Πέτρο Φιλιππίδη έπαιζαν πάρα πολλοί ηθοποιοί που έχουν ανάγκη και τα ποσοστά από τις επαναλήψεις των σίριαλ, οπότε μόνο το κοινό μπορεί να αποφασίσει αν θα βλέπει αυτές τις σειρές. Τα κανάλια καλώς κάνουν για μένα που δείχνουν τις σειρές αυτές, γιατί δεν είναι ένας μονόλογος ενός ηθοποιού”.

Πηγή: zappit.gr