Το νούμερο ένα beauty μυστικό για να διαρκεί το άρωμά σας όλη μέρα

σπίτι αρωματικό DIY υλικά

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

Μπορεί να ψεκαζόμαστε με άρωμα πολλές φορές μέσα στη μέρα, παρόλα αυτά η μυρωδιά  του κρατάει ελάχιστα.

Πριν όμως σπεύσουμε να αλλάξουμε τη μάρκα του, βεβαιωνόμαστε ότι ακολουθούμε το #1 tip για να διαρκεί το άρωμά μας από το πρωί ως το βράδυ.

#1 tip: Η επαρκής ενυδάτωση

Οσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, είναι ο πιο βασικός κανόνας για να κάνουμε το άρωμά μας να διαρκεί πολλές ώρες. Δεν ξεχνάμε ότι όσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο μειώνονται και τα επίπεδα της φυσικής ενυδάτωσης της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να μη συγκρατεί εύκολα τις αρωματικές νότες.

Γι’ αυτό είναι επιτακτική η θρέψη της. Επιπλέον, η πλούσια ενυδάτωση δυναμώνει και τον επιδερμικό φραγμό, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο ανθεκτικό και λιγότερο επιρρεπές στους ερεθισμούς και το ξεφλούδισμα από το κρύο. Αρα διπλό το όφελος.

Τι κάνουμε

Μετά το ντους, απλώνουμε στο σώμα μια πλούσια ενυδατική σύνθεση που θα σφραγίσει την υγρασία στους πόρους.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αφρόλουτρο και την κρέμα σώματος από την ίδια σειρά με το άρωμά μας, ακόμα καλύτερα, γιατί έτσι θα εξασφαλίσουμε ότι η ευωδιά θα διαρκέσει από το πρωί ως το βράδυ.

Αν δεν έχουμε τα αντίστοιχα προϊόντα, τότε εφαρμόζουμε μία απλή ενυδατική σώματος ή ένα έλαιο χωρίς άρωμα.

Δεν παραλείπουμε να ενυδατώσουμε τα σημεία που συνήθως ψεκάζουμε, όπως τους καρπούς, τον λαιμό, τις κλειδώσεις των χεριών.

Άλλος τρόπος

Εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στα σημεία που θα βάλουμε το άρωμα και μετά ψεκάζουμε.

Bonus tips

* Βεβαιωνόμαστε ότι χρησιμοποιούμε ένα eau de parfum ή eau de toilette και όχι κολόνια ή αρωματισμένο νερό. Δείτε εδώ γιατί.

* Επίσης ψεκάζουμε το άρωμα σε σημεία που χτυπούν οι παλμοί, όπως πίσω από τα αυτιά και οι καρποί. Εναλλακτικά, ψεκάζουμε τα ρούχα μας, όπως π.χ. το φουλάρι, τον γιακά από το πανωφόρι ή πάνω από τα μαλλιά μας.

* Αν τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα, τότε αλλάζουμε το άρωμά μας. Ενδεχομένως να το έχουμε συνηθίσει και να μην το μυρίζουμε.

Πηγή: vita.gr