Κορονοϊός: Τα συμπτώματα που μπορούν να ταλαιπωρούν για μήνες παιδιά που νόσησαν

Για την μετάλλαξη Δέλτα που χτυπάει περισσότερο από την προηγούμενη μετάλλαξη τα παιδιά, μίλησε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Όπως υποστήριξε ο παιδίατρος τα παιδιά είναι μια εστία της πυρκαγιάς που λέγεται πανδημία και πρέπει να σβήσουμε όλες τις εστίες γιατί τα 2 εκατομμύρια είναι μεγάλος αριθμός και τα συμπτώματα του κορονοϊού μπορούν να τα ταλαιπωρήσουν για καιρό.

Τα συμπτώματα μετά από μήνες

Ο παιδίατρος υποστήριξε ότι «ειδικά τα παιδάκια 0 έως 3 ετών διασπείρουν τον ιό μέσα στην οικογένειά τους. Δεν υπάρχει ασυλία από τον κορονοϊό, πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Πρέπει να δούμε το θέμα της πανδημίας, ειδικά τώρα που ξεκινάνε οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία» προειδοποίησε.

Όπως εξήγησε, το θέμα δεν είναι μόνο να νοσήσει και να το ξεπεράσει το παιδί, αλλά τι θα του αφήσει. «Σχεδόν τα 3 στα 100 παιδιά που θα νοσήσουν με ή χωρίς συμπτώματα έχουν πιθανότητες για μήνες να ταλαιπωρούνται με συμπτώματα ειδικά στο νευρικό σύστημα (μείωση μνήμης, πονοκεφάλους κλπ)».

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: "Μόνη λύση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού"

Εξήγησε ότι στη χώρα μας άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 27 Ιουλίου. «Στις ΗΠΑ άνοιξε από 7 Μαΐου, άλλα αυτό έδωσε την ευκαιρία στην εθνική επιτροπή εμβολιασμών να εξετάσει καλύτερα το θέμα. Συστήνει να κάνουν το εμβόλιο από 12 ετών και πάνω».

Σύμφωνα με τον παιδίατρο «τους επόμενους μήνες θα κατέβουμε στην ηλικία, η αμερικανική παιδιατρική ζητά κατεπειγόντως με επιστολή της στον FDA να εγκριθεί το εμβόλιο από παιδιά 5 ετών και πάνω».

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *