Το 8° Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στη Detrop Boutique

Σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της έκθεσης στην ΔΕΘ Το 8° Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στη Detrop Boutique με την παρουσίαση του δεύτερου Γαστρονομικού Οδηγού της πόλης, του Καλαθιού Τοπικών Προϊόντων (Thessaloniki Food Basket) και την ανάδειξη των τριών νέων Chef Πρεσβευτών της Γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης (Chef Ambassadors 2018) Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο περίπτερο 9 […]

Σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της έκθεσης στην ΔΕΘ

Το 8° Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στη Detrop Boutique με την παρουσίαση του δεύτερου Γαστρονομικού Οδηγού της πόλης, του Καλαθιού Τοπικών Προϊόντων (Thessaloniki Food Basket) και την ανάδειξη των τριών νέων Chef Πρεσβευτών της Γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης (Chef Ambassadors 2018)

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο περίπτερο 9 της Helexpo-ΔΕΘ, στην αίθουσα σεμιναρίων:

Στις 12:00 θα γίνει ειδική παρουσίαση για δημοσιογράφους και στελέχη του τουρισμού του νέου Οδηγός της Σύγχρονης Κουζίνας της Θεσσαλονίκης (“THE CONTEMPORARY CUISINE OF THESSALONIKI¨).

Ο οδηγός αναδεικνύει πιάτα της πόλης στη σύγχρονη εκδοχή τους από φτιαγμένα και ‘πειραγμένα’ από τους ταλαντούχους σεφ της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως επιλέχθηκαν έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού (50.000 άτομα) στη σελίδα του Thessaloniki Food Festival.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του νέου Thessaloniki Food Basket στη 13:00 στο περίπτερο 9 της Helexpo-ΔΕΘ στο Food Bar. Το καλάθι με τοπικά προϊόντα που δημιουργήθηκε πέρσι για πρώτη φορά και ταξίδεψε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εμπλουτίστηκε με νέα προϊόντα έτσι ώστε να προβληθεί περιοδικά ολόκληρη η τοπική παραγωγή, μια και τα προϊόντα θα εναλλάσσονται τακτικά.

Στο τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει η ..αγόρευση των Chef Ambassadors 2018 και η γευσιγνωσία των συνταγών τους.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί έφτιαξαν εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης! (ΦΩΤΟ)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα αναδειχθούν νέοι chef της Θεσσαλονίκης, που ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, καθώς και την αγάπη τους για την τοπική γαστρονομία. Ο Δημήτρης Τασιούλας, ο Αντώνης Μουστάκης και ο Λάμπρος Ρώσσιος θα είναι οι Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης για το 2018, που θα βοηθήσουν με το ταλέντο τους στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης. Οι προσκεκλημένοι τουριστικοί φορείς και δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα που δημιουργήθηκαν από τους τρεις σεφ.