EUFRUITS: Δυναμικό παρών στην Freskon Expo με τη συμμετοχή έξι συνεταιρισμών από Ελλάδα και Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

European Fruits Freskon Εκθεση Θεσσαλονίκη 2023

Με επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία και τη δυναμική παρουσία αγροτικών συνεταιρισμών ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του προγράμματος EUFRUITS στη φετινή Freskon 2023, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις φρούτων και λαχανικών στα Βαλκάνια.

Η Διεθνής Eκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 25 Απριλίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του ελληνικού εμπορικού κοινού ενώ παράλληλα προσέλκυσε περισσότερους από 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 34 χώρες.

European Fruits Freskon Εκθεση Θεσσαλονίκη 2023

Δυναμικό παρών στην έκθεση έδωσε το EUFRUITS, με την παρουσία έξι συνεταιρισμών από Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των προϊόντων τους αλλά και την ενημέρωση του Ευρωπαίου καταναλωτή σχετικά με την ποιοτική υπεροχή των ευρωπαϊκών φρούτων. Το προωθούμενο καλάθι φρούτων του EUFRUITS περιλαμβάνει ορισμένα από τα «βαριά όπλα» της ελληνικής παραγωγής, όπως το ακτινίδιο, κεράσι, σταφύλι, ροδάκινο.

Προϊόντα για τα οποία η Ελλάδα έχει ευρεία αναγνωρισιμότητα στον εμπορικό κόσμο, παραμένουν όμως λιγότερο γνωστά προς τους καταναλωτές ως προς τη δυναμική εξαγωγών και την ποιοτική αναγνώρισή τους παγκοσμίως. Τα ευρωπαϊκά φρούτα αναγνωρίζονται ως κορυφαία σε ποιότητα και ασφάλεια, καθώς πληρούν αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές τόσο κατά τη διάρκεια παραγωγής τους όσο και κατά τη συγκομιδή και εμπορία τους. Το γεγονός αυτό δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στον Ευρωπαίο παραγωγό για την προσέλκυση του σύγχρονου απαιτητικού καταναλωτή, τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στην παγκόσμια αγορά.

European Fruits Freskon Εκθεση Θεσσαλονίκη 2023

Οι συμμετέχοντες συνεταιρισμοί του EUFRUITS ΑΣ ΝΕΣΠΑΡ, ΑΣ ΝΕΣΤΟΣ, ΑΣΚ ΦΛΑΜΟΥΡΙΑΣ, ΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και CYPROFRESH ΣΕΔΙΓΕΠ (Κύπρος) υλοποιούν εκτεταμένες δράσεις ενημέρωσης και προώθησης κατανάλωσης ευρωπαϊκών φρούτων στο πλαίσιο του προγράμματος στις αγορές της Ελλάδας, Γερμανίας και Πολωνίας.

European Fruits Freskon Εκθεση Θεσσαλονίκη 2023

Στην κάμερα του Thes.gr μίλησαν εκπρόσωποι από τους συμμετέχοντες, στο πρόγραμμα, συνεταιρισμούς, οι οποίοι τόνισαν το σημαντικό ρόλο και τη βοήθεια του EUFRUITS, για να βγουν σε καινούριες αγορές του εξωτερικού ενώ παράλληλα, αναφέρθηκαν και στην παρουσία τους στην Εκθεση Freskon.

Με τη σειρά, μίλησαν ο Βασίλης Ξερφουτάκης, Eκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού NESPAR, ο Νικόλαος Μαυρίδης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταφυλοπαραγωγών Παγγαίου – ΣΥΜΒΟΛΟ, ο Αθανάσιος Μεγλένης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινότητας Φλαμουριάς και ο Δημήτρης Κοσμάς, Πρόεδρος  του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα».

Δείτε τις δηλώσεις τους στο παρακάτω βίντεο

Οι δράσεις, οι οποίες ποικίλουν από συμμετοχή σε εκθέσεις έως δειγματισμούς σε σημεία πώλησης, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προσέγγιση των ομάδων-στόχων καταναλωτών, εμπόρων και δημοσιογράφων προκειμένου να αυξήσουν την πληροφόρηση σχετικά με την ποιότητα και ιχνηλασιμότητα των ευρωπαϊκών φρούτων.

Παράλληλα, μέσα από συνεργασίες με διαμορφωτές γνώμης στοχεύεται το κοινό-στόχος των νεότερων ηλικιακά καταναλωτών. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε κριτήρια τα οποία έχουν να κάνουν με την προέλευση και ποιότητα των προϊόντων που επιλέγουν.

European Fruits Freskon Εκθεση Θεσσαλονίκη 2023

Οι ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν υψηλή ανταγωνιστικότητα σε ζητήματα βιωσιμότητας, ιχνηλασιμότητας και ασφάλειας των φρούτων, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζει ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο παρακολούθησης και εφαρμογής διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας.

Τελικός στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων ως απαραίτητων στοιχείων μιας ισορροπημένης διατροφής.

European Fruits Freskon Εκθεση Θεσσαλονίκη 2023

Επιτυχημένη η εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος

Παράλληλα με τη συμμετοχή στην έκθεση, διοργανώθηκε προωθητική εκδήλωση με τη συμμετοχή επιφανών εμπορικών στελεχών από Ελλάδα, Γερμανία και Πολωνία.

Η εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε στο μοναδικό χώρο του The Cloud Bar στο ONOMA HOTEL, περιλάμβανε παρουσίαση του προγράμματος καθώς και παρουσίαση από εξειδικευμένη Διατροφολόγο για τη θετική συμβολή κατανάλωσης φρούτων στην υγεία του οργανισμού.

European Fruits Freskon Εκθεση Θεσσαλονίκη 2023

Τι ακριβώς είναι το πρόγραμμα EUFRUITS

Το πρόγραμμα: «EU_FRUITS – ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και περιλαμβάνει μια σειρά προωθητικών δράσεων για την ενθάρρυνση αύξησης κατανάλωσης φρούτων και ενημέρωση για την ευρωπαϊκή παραγωγή στις αγορές της Ελλάδας, Γερμανίας και Πολωνίας.

Υλοποιείται από 6 αγροτικούς συνεταιρισμούς από Ελλάδα και Κύπρο και το καλάθι προωθούμενων προϊόντων περιλαμβάνει: ακτινίδιο, κεράσι, σταφύλι, βερίκοκο, ροδάκινο, εσπεριδοειδή και μήλα.

European Fruits Freskon Εκθεση Θεσσαλονίκη 2023

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι παρακάτω αγροτικοί συνεταιρισμοί από Ελλάδα και Κύπρο:
1. Αγροτικός Συνεταιρισμός NESPAR (Ελλάδα) www.nespar.gr
2. Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπαραγγοπαραγωγών ΝΕΣΤΟΣ (Ελλάδα) www.ασnestos.gr
3. Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωρικών Βελβεντού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» (Ελλάδα) www.dimitracoop.gr
4. Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινότητας Φλαμουρίας (Ελλάδα)
5. Αγροτικός Συνεταιρισμός Σταφυλοπαραγωγών Παγγαίου – ΣΥΜΒΟΛΟ (Ελλάδα) www.quality-simvolo.gr
6. CYPROFRESH CYPRUS SEDIGEP (Κύπρος) http://www.cyprofresh.com.cy

European Fruits Freskon Εκθεση Θεσσαλονίκη 2023Extra Info: www.europeanfruits.eu
Facebook: EuropeanFruits, Instagram: european_fruits