Η 3η γιορτή Καρυδιού στο Παγονέρι Δράμας (ΦΩΤΟ)

Αγώνας δρόμου, ομιλίες και παραδοσιακό γλέντι με τοπικά εδέσματα Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο Παγονέρι Δράμας η 3η γιορτή καρυδιού, την οποία διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου, με τη συμμετοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων καθώς […]

Αγώνας δρόμου, ομιλίες και παραδοσιακό γλέντι με τοπικά εδέσματα

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο Παγονέρι Δράμας η 3η γιορτή καρυδιού, την οποία διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου, με τη συμμετοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.


Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων καθώς και ομιλίες με θέμα την καρυδιά από τον Αναστάσιο Τσιτλακίδη (Δασολόγο – Δασάρχη Κ. Νευροκοπίου) και τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη (Ιδρυτή του Πελίτι).


Φυσικά ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι, με μουσική, χορό και τοπικά εδέσματα φτιαγμένα με καρύδι από τις γυναίκες του χωριού.

Διαβάστε επίσης
Πτώση Phantom: Συντετριμμένος ο συνάδελφος του σμηναγού που θα γινόταν κουμπάρος του


Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αγώνας δρόμου βουνού 10 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε σε χωμάτινο έδαφος, με τον τίτλο «Δρόμος Καρυδιού 2018», ενώ πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Κ. Νευροκοπίου.
Φωτό: Δημήτρης Μυλωθρίδης (Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας)