Ισχυρό μήνυμα από τους Βλάχους (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία στέφθηκε το 18ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Εκατοντάδες ήταν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που ως κεντρικό θέμα είχε: «Συμβολή για τα Βλαχοχώρια του μέλλοντος». Οι ομιλητές του Συμποσίου στις καίριες τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην πορεία των Βλάχων στο χρόνο αλλά […]

Με επιτυχία στέφθηκε το 18ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

Εκατοντάδες ήταν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που ως κεντρικό θέμα είχε: «Συμβολή για τα Βλαχοχώρια του μέλλοντος».
Οι ομιλητές του Συμποσίου στις καίριες τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην πορεία των Βλάχων στο χρόνο αλλά και στο «αύριο» όπου καλούνται να συνεχίσουν την παράδοση των προγόνων τους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, έξω από τη Νίκειο Σχολή όπου φιλοξενήθηκε το Συμπόσιο, η μουσική και ο χορός έδωσαν μια μοναδική εικόνα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Παράλληλα, έγιναν και μαθήματα χορού σε νέους που επιθυμούν να διδαχθούν για τον πολιτισμό των Βλάχων.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλογών Βλάχων (ΠΟΠΣ Βλάχων) κ. Μιχάλης Μαγειρίας ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το αμέσως προσεχές διάστημα.

;

;