Κορονοϊός: Σε λειτουργία από σήμερα (14/1) η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια

Κορονοϊός: Το πράσινο φως δόθηκε σήμερα για τα αντιικά χάπια κατά της Covid-19, τα οποία θα δίνονται με τα ίδια κριτήρια και στις ίδιες ομάδες ασθενών όπως τα μονοκλωνικά.

Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωσε το άνοιγμα της εφαρμογής που αφορά τα αντιικά χάπια κατά του κορονοϊού και έδωσε διευκρινήσεις γύρω από αυτά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ανέφερε χθες ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση των χαπιών θα είναι διαθέσιμη από σήμερα 14 Ιανουαρίου. Τα χάπια θα δίνονται με τα ίδια κριτήρια με τα μονοκλωνικά και στις ίδιες ομάδες ασθενών, των οποίων η πλατφόρμα έχει ήδη κλείσει καθώς έχουν δοθεί σε ασθενείς και οι 2.000 δόσεις τους.

Η κ. Γκάγκα υπογράμμισε το γεγονός ότι τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση όχι όμως άδεια, γι΄ αυτό ο ασθενής θα υπογράφει για να τα λάβει. Ο γιατρός θα πρέπει να τα συνταγογραφεί και η έγκριση θα δίνεται από την επιτροπή που έλεγχε και τις αιτήσεις χορήγησης των μονοκλωνικών. Τα αντιικά χάπια θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για εξωτερικούς ασθενείς.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας

Τέλος, οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα καταχωρούν την 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα την πορεία της νόσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *