Συνεδρίαση Συντονιστικού Συμβουλίου ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών πρώην ΕΣΣΔ στη Θεσσαλονίκη

Διήμερες εκδηλώσεις στην πόλη Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ στο Κέντρο Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη. Θα δώσουν το παρών πρόεδροι και εκπρόσωποι της νεολαίας των ελληνικών συλλόγων του ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, την ίδια μέρα, επίσης, […]

Διήμερες εκδηλώσεις στην πόλη

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ στο Κέντρο Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη. Θα δώσουν το παρών πρόεδροι και εκπρόσωποι της νεολαίας των ελληνικών συλλόγων του ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, την ίδια μέρα, επίσης, θα παρακολουθήσουν τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Ωδή στη Μαύρη Θάλασσα την Εύξεινον» που θα λάβει χώρα στο Θέατρο «Εγνατία».

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, θα επισκεφτούν την Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη του υπεύθυνου της Έδρας κ. Κυριάκου Χατζηκυριακίδη για τον «Ελληνισμό της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής Ασίας στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία».

Στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψουν μέλη της ελληνικής διασποράς από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, το Καζαχστάν, την Αρμενία, το Ουζμπεκιστάν, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, την Κιργιζία και το Αζερμπαϊτζάν.