Τα κόμικς ήρθαν στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη η ξεχωριστή εκδήλωση

Ξεκίνησε από χθες στην Αποθήκη Γ’, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το «The Comic Con 3», που έχει ως επίκεντρο τον κόσμο των κόμικς και συγκεντρώνει κάτω από την ίδια στέγη όλους τους λάτρεις της 9ης τέχνης.

Στις εκδηλώσεις που πλαισιώνονται από παρουσιάσεις περιοδικών, ταινιών, κοστουμιών και άλλων σχετικών αντικειμένων, θα πάρουν μέρος σημαντικοί καλλιτέχνες του χώρου, όπως οι Christian Cordella, Dave McKean, Achd&eacute, Leonardo Manco, William Simpson, Lorenzo Pastrovicchio, Nicolas Keramidas και περισσότεροι από 40 Έλληνες δημιουργοί.

Ένα μοναδικό σχέδιο, αποκλειστικά για το «The Comic Con 3 – Thessaloniki Comic Convention», δημιούργησε ο σχεδιαστής του Λούκυ Λουκ, Achd&eacute (κατά κόσμο Herv&eacute Darmenton), ο οποίος είναι προσκεκλημένος στη φετινή διοργάνωση των φίλων των κόμικς. Ο Achd&eacute ανέλαβε, μετά τον θάνατο του εμπνευστή του Λούκυ Λουκ, Morris, το 2001, να σχεδιάζει τις περιπέτειες του αγαπημένου καβαλάρη, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Laurent Gerra. Στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσει την τελευταία περιπέτεια του αγαπημένου καουμπόη, τους αδελφούς Ντάλτον, ενώ θα …φάει κι ένα κομματάκι τούρτας από τα 71α γενέθλια του αγαπημένου χάρτινου ήρωα.

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει:
Εργαστήριο για παιδιά με τη σχεδιάστρια της Disney, Giada Perissinotto, στις 6 Μαΐου 2017, στην Αποθήκη Γ΄ (ΟΛΘ).
Έκθεση του costume illustrator, Christian Cordella, από 1 έως 7 Μαΐου 2017, στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν από κοντά αυθεντικά σχέδια ενδυμάτων, στα οποία στηρίχθηκαν τα κοστούμια του Nick Fury και του Steve Rogers από την ταινία «Captain America», του «Flash» και της «Supergirl» από τις ομώνυμες τηλεοπτικές σειρές, του Captain Kirk και της Jaylah από το «Star Trek Beyond» και πολλά ακόμη.
Στο «Comic Con 3», θα μοιραστούν δωρεάν περισσότερα από 10.000 τεύχη των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών κόμικς, θα διοργανωθεί κινηματογραφικό Φεστιβάλ animation και ένα μεγάλο παιχνίδι γνώσεων με 230 παίκτες, που θα αγωνιστούν ταυτόχρονα με τον Χρήστο Φερεντίνο. Μέρος των εσόδων της φετινής διοργάνωσης θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Είσοδος στο «Comic Con 3»
6 ευρώ εισιτήριο ημέρας (γενική είσοδος)
10 ευρώ μειωμένο εισιτήριο τριημέρου (προπώληση)
12 ευρώ εισιτήριο τριημέρου, για παιδιά έως 12 ετών δωρεάν με κάθε ενήλικο εισιτήριο (1 παιδί/ ενήλικα)
3 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών
Τα εισιτήρια του The Comic Con 3 – Thessaloniki Comic Convention είναι διαθέσιμα και σε φυσική μορφή (προπώληση από το κατάστημα Cosmic Realmscomics: Νικηφόρου Φωκά 31) και ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Viva.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *