Τουρισμός: To νησί της Ελλάδας που έκανε την έκπληξη το φετινό καλοκαίρι

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Λευτέρη Καραμπλιάς που μίλησε στην ΕΡΤ η τουριστική περίοδος για το νησί της Λέσβου έκλεισε με μια αξιοσημείωτη και αισιόδοξη εξέλιξη.

Οι αφίξεις του Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ( 1.460 άτομα) ήταν οι καλύτερες από το 2014 και μετά.

Μπορεί σαν αριθμός και συγκρινόμενος με τις αφίξεις σε άλλους προορισμούς της χώρας να είναι χαμηλός, έχει όμως την σημασία του. Είναι μια ένδειξη δυνατότητας προς επιμήκυνση της σαιζόν, που σημαίνει πολλά για την οικονομική δραστηριότητα των τουριστικών περιοχών μας σημειώνει ο κ. Καραμπλιάς.

Συνολικά οι αφίξεις στην Λέσβο για το 2022 ήταν 46.761 άτομα. Αυξημένες κατά 27.908 επιβάτες ή +148% σε σχέση με το 2021, αλλά μειωμένες κατά 11.835 επιβάτες ή -20% σε σχέση με το 2019. Ωστόσο σημειώνει ότι «δεν πιάσαμε τον στόχο που είχαν θέσει οι άλλοι προορισμοί και κατάφεραν οι περισσότεροι να πιάσουν» και προσθέτει ότι οι λόγοι είναι πολλοί και φαντάζομαι γνωστοί σε όλους.

«Οι υπεύθυνοι, αιρετοί και διορισμένοι, είναι υποχρεωμένοι να τους γνωρίζουν και να φροντίσουν κάποια στιγμή να ενεργοποιηθούν για να γίνει επιτέλους η Λέσβος, αυτό που αξίζει να είναι. Δεν υστερεί, ούτε σε φυσικές ομορφιές, ούτε σε κλίμα, ούτε σε ποιότητα υπηρεσιών, ούτε σε φιλοξενία.

Διαβάστε επίσης
Ναυάγιο σε βάρκα με 41 μετανάστες στη Μυτιλήνη

Δεν γίνεται το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας να είναι τελευταίο σε αφίξεις και μάλιστα με τέτοια διαφορά.Για του λόγου το αληθές, παραθέτω τις αφίξεις στα άλλα αεροδρόμια από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο του 2022 και αφήνω τις συγκρίσεις και τον προβληματισμό σε όσους φαίνεται πως έχουν άλλες προτεραιότητες για τον τόπο μας».