Μίχαελ Eνινγκ: «Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου»

Ενινγκ Αρης

Ικανοποίηση στους «κίτρινους»

Ικανοποίηση στους «κίτρινους»

Η επιστροφή του Άρη στις επιτυχίες, με τη επί του Αστέρα Τρίπολης ικανοποίησε τον Μίχαελ Ένινγκ, ωστόσο ο προπονητής των κίτρινων στάθηκε στο λιγότερο καλό δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του.

Ο Ένινγκ αναφέρθηκε στον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι και στην αναγκαστική χρησιμοποίηση του 19χρονου τερματοφύλακα Απόστολου Τσιλιγγίρη μετά την αποβολή του Φάμπιαν Έμαν.

Η αρχική τοποθέτηση του Γερμανού τεχνικού: «Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε. Πιστεύω ότι παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, και χωρίς να υπάρχει εξήγηση, στο δεύτερο χάσαμε τον έλεγχο. Υποχωρήσαμε, γυρίσαμε στο δικό μας μισό του γηπέδου.

Παρατήρησα και στο προηγούμενο παιχνίδι όπως και σε αυτό πως ήμασταν παθητικοί σε κάποια διαστήματα του ματς. Αυτή είναι η πρόκληση, να δουλέψαμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε άγχος για να κερδίσουμε.

Πήραμε 10 βαθμούς σε τέσσερα ματς, αλλά ο τρόπος δεν ήταν ιδανικός. Χαίρομαι γιατί το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από τέτοιες προκλήσεις. Έχουμε ένα ματς με την ΑΕΚ, έχουμε θέμα στη θέση του τερματοφύλακα και χαίρομαι που έχουμε 10 μέρες μπροστά μας για να δουλέψουμε».

Για το ότι η ομάδα δεν ανέβηκε ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο: «Προφανώς δεν είχα δώσει οδηγία να γυρίσουμε στην άμυνά μας. Αυτό έγινε αυτόματα, γιατί κάποιες φορές κυριαρχεί το άγχος και η διαχείριση του αποτελέσματος. Θα το κάναμε, αν το θέλαμε και δουλεύαμε σε κάποιες αντεπιθέσεις».

Για το ότι άργησε να κάνει αλλαγές: «Θα αντιστρέψω το ερώτημα. Αν κάναμε κάποιες αλλαγές πιο νωρίς, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον τερματοφύλακα μετά; Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου.

Είχε κάποιες διακυμάνσεις το ματς, είναι δικό μου κομμάτι να βλέπω πότε θα κάνω τις αλλαγές. Με τον Παναιτωλικό πιέσαμε στο τέλος, όπως και τώρα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγαίνω νικητής από το γήπεδο. Είναι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Αν έκανα αλλαγή νωρίτερα, ίσως κάπως να έκανα ορισμένους παίκτες να μην νιώσουν καλά».

Διαβάστε επίσης
Ο Γιώργος Σιγάλας επιστρέφει στο τεχνικό τιμ του Αρη

Για τη δήλωσή του ότι προτιμάει σκορ 5-4, αντί για 1-0: «Θεωρώ ότι δεν έγινε τότε κατανοητή η δήλωσή μου. Θέλω να βάζω 4-5 γκολ, αλλά όχι να δεχόμαστε τόσα».

Για το αν έχουν κουραστεί ορισμένοι παίκτες: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης. Ήταν έντονο ματς, οι αλλαγές μας έδωσαν κάποια τρεξίματα. Το πρόβλημα είναι στο καθαρό μυαλό, δεν επιτρέπεται ούτε ένα λάθος. Αυτό συμβαίνει. Δεν θέλω να τα αμφισβητήσουμε όλα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πράγματα σωστά και κάποια που πρέπει να βελτιώσουμε».

Για το ότι είχε δηλώσει πως ίσως αλλάξει το αρχικό σχήμα πριν το παιχνίδι: «Αυτή η ενδεκάδα μας έφερε τους βαθμούς. Οπότε δεν είχα λόγο να μην της δώσω την εμπιστοσύνη μου. Σήμερα αν βόλευε το ματς ίσως βλέπαμε και τον Μαρτίνες. Όλοι προσπαθούν και θα πάρουν τον χρόνο τους».

Για τον νεαρό Τσιλιγγίρη και την προετοιμασία του ενόψει του ματς με την ΑΕΚ: «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό το παιδί, ούτε ο ίδιος το περίμενε πως θα παίξει. Είναι φανταστική η αντίδραση του κόσμου. Δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα ο ίδιος, γιατί θα παίξει βασικός. Θα του τονώσουμε την αυτοπεποίθηση».

Για το ότι έχει πέσει η απόδοση κάποιων παικτών: «Είμαι ένα μικρό διάστημα εδώ. Δεν μπορώ να πω ποιο είναι το επίπεδο απόδοσης για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ξέρω τι θέλω εδώ, το αν είναι κάποιος εκτός φόρμας δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή».