Αχτσιόγλου: “Οι θέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς”

Εφη Αχτσιόγλου

Αφησε αιχμές στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Έφη Αχτσιόγλου παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά και την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς δεν έχουν οι θέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως «υπήρχε ένα εκλογικό αποτέλεσμα απολύτως σεβαστό, υπήρχαν ωστόσο, επιφυλάξεις ως προς την πορεία που επρόκειτο να ακολουθηθούν».

«Αιχμές» άφησε για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας πως «υπάρχει μια ασαφής πολιτική κατεύθυνση, και σε μείζονα ζητήματα όπως στα εργασιακά, στην Παιδεία, υιοθετούνται θέσεις προβληματικές που δεν έχουν να κάνουν με τον προγραμματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε διαμορφωθεί».

«Προκλητικό» χαρακτήρισε, μάλιστα, το γεγονός πως ο νέος πρόεδρος «λέει σε όλους εμάς, που βρισκόμαστε για χρόνια στο κόμμα αυτό, ότι όλα γίνονται για τις καρέκλες».

Διαβάστε επίσης  Τζάκρη: "Δεν χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων"

«Θα είμαι παρούσα στις πολιτικές μάχες που πρέπει να δοθούν ενάντια στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε για την επόμενη ημέρα της αποχώρησής της και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να μη διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτήθηκε.

Τη Δευτέρα (4/12) θα ανακοινωθεί, όπως ενημέρωσε η ίδια, το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου, ο νέος φορέας που θα συγκροτηθεί θέτει στην προμετωπίδα των θέσεών του, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ζητήματα εργασίας, λειτουργίας του κράτους και ζητήματα οικονομίας, που αφορούν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με στόχο να εκφραστεί με ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό τρόπο ένα πρόγραμμα το οποίο θα αντιπαρατίθεται με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.