Αλέξης Γεωργούλης: Τι ξεκαθάρισε για την υπόθεση ο ποινικολόγος Ντάλτας

Αλέξης Γεωργούλης

Συνεχίζεται η έρευνα

Συνεχίζεται η έρευνα για την καταγγελία της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου κατά του ευρωβουλευτή και ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη, για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας, ξεκαθάρισε πως η δίκη του ευρωβουλευτή θα γίνει στο Βέλγιο.

Δείτε επίσης: Αλέξης Γεωργούλης: Ερευνα της Αρχής Προστασίας για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας

«Στο Βέλγιο θα γίνει η δίκη»

«Κάνω έκκληση οι νομικοί, εφόσον είναι αντικείμενο που δεν το γνωρίζουν, να μην το προσεγγίζουν με εικασίες. Έχω δει να υπάρχουν δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ευρωπαίος εισαγγελέας δε θα παρέμβει στην υπόθεση αυτήν. Αφορά αυστηρά αδικήματα κατά του προσώπου και των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο χωρίς καμία αμφιβολία».

Σύμφωνα με τον κ. Ντάλτα, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργουλή δεν πρόκειται να λάβουν τη δικογραφία, πριν αρθεί η ασυλία του.

Διαβάστε επίσης  Don Leon: Ολόκληρη η απολογία του τράπερ στον ανακριτή

«Δεν υπάρχει άρση της ασυλίας, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία. Για να υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία θα πρέπει να προσλάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για να ασκήσει δικαιώματα. Δεν του δίνουν έγγραφα της δικογραφίας, μπορεί να το κάνουν, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι. Χωρίς να έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, δεν μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του».

Αναφερόμενος στη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας, ο κ. Ντάλτας τόνισε ότι αυτή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αποδεδειγμένο χωρίς καμία αμφιβολία ότι το έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το γνωρίζω το όνομα, αν το γνώριζα θα το έλεγα».

Τέλος σημείωσε ότι ο ανακριτής, «έχοντας απέναντί του το κακούργημα του βιασμού, έχει στο μυαλό του την πιθανότητα επιβολής προσωρινής κράτησης».

Πηγή: megatv.com