Αλέξης Γεωργούλης: Την Τρίτη (30/5) η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του

Γεωργούλης καταγγελία

Την Τρίτη 30 Μαΐου αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εφόσον η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα (30/5), θεωρητικά θα μπορούσε η υπόθεση να πάει στην «μίνι» ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί 31-1 Ιουνίου στις […]

Την Τρίτη 30 Μαΐου αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εφόσον η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα (30/5), θεωρητικά θα μπορούσε η υπόθεση να πάει στην «μίνι» ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί 31-1 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εάν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές, οι βελγικές αρχές θα μπορούν να προχωρήσουν με τις απαιτούμενες έρευνες.

Υπενθυμίζεται πως, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ανακοινώσει στις 17 Απριλίου 2023, ότι είχε λάβει από τις βελγικές αρχές το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Διαβάστε επίσης  Χώρισαν μετά από 30 χρόνια Φωτεινή Ντεμίρη και Χάρης Γρηγορόπουλος

Να σημειωθεί ότι, την Τρίτη (23/5) πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί να είναι παρών στην ακρόαση, ωστόσο με επιστολή του γνωστοποίησε ότι θα απέχει.

Όπως προβλέπει το ποινικό σύστημα του Βελγίου, στην περίπτωση καταδίκης του ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.