Ανδρουλάκης: “Στόχος το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο στρατηγικός αντίπαλος της ΝΔ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ακρίβεια, αλλά και στην αντιπολίτευση του κόμματος προς τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «Στόχος το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο στρατηγικός αντίπαλος της ΝΔ καθώς υπάρχει ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα δεδομένου ότι η ψαλίδα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι μεγάλη».

«Τόσα χρόνια η ΝΔ δεν πλήρωνε τα λάθη της γιατί δεν είχαμε αξιόπιστη επιλογή», είπε και πρόσθεσε ότι «στην κατεύθυνση αυτή, το ΠΑΣΟΚ οικοδομείται με νέα πρόσωπα, υψηλή επάρκεια και νέες θέσεις ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να υπάρχει μια σημαντική υπεροχή έναντι της κυβέρνησης».

«Οι ευρωεκλογές είναι ένα σημαντικό σκαλοπάτι για αυτό το στόχο», σημείωσε.
«Η ανάπτυξη που σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης φέρνει ποιότητα για πολύ λίγους»

Υπογράμμισε ότι «τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη συγκρότηση ενός μετώπου απέναντι στην ΝΔ».

«Η ανάπτυξη που σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης φέρνει ποιότητα για πολύ λίγους και δύσκολες μέρες για την πλειονότητα του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «εάν η ΝΔ έχει ισχυρό αντίπαλο και όχι ένα ”χρυσό χορηγό” όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει να έχει αυτήν την αλαζονεία».

Διαβάστε επίσης  ΠΑΣΟΚ: Εκτός ΚΟ ο Μπουρχάν Μπαράν

«Δεν θα μπορεί να καταθέτει τροπολογία ενώ είναι ο ανιψιός δήμαρχος Αθηναίων που προβλέπει ότι η Ανάπλαση ΑΕ μπορεί να έχει πρόεδρο τον δήμαρχο και μέλη από το δημοτικό συμβούλιο. Μόλις εκλέγεται ο Δούκας να αλλάζουν όλα και να τα παίρνει όλα το κράτος», είπε.

Τόνισε πως «μόνο στο Δήμο Αθηναίων προβλέπονται έργα 45 εκατ. ευρώ» και ότι ο λόγος που άλλαξε χέρια η ”Ανάπλαση ΑΕ” ήταν «γιατί ο Μητσοτάκης έχει λάθος κουλτούρα, βαθιά συγκεντρωτική. Δε σέβεται την Αυτοδιοίκηση. Γιατί προχώρησε σε αυτή τη ρύθμιση πριν ορκιστούν οι νέες δημοτικές αρχές».

Τι είπε για την ακρίβεια

Για την ακρίβεια είπε, ότι πρέπει να πέσει η δαπάνη για την υγεία, η παιδεία και το κόστος στέγασης. «Σταματήστε να λειτουργείτε σαν real estate, καταργείστε την golden visa».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει σπίτι στο κέντρο που δεν έχει πουληθεί ενώ τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί. «Ιρλανδία, Πορτογαλία Ισπανία έχουν καταργήσει την golden visa, θα ξεκινήσω εκστρατεία για την κατάργησή της», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι το ίδιο θα προτείνει και με τις «πολυκατοικίες ξενοδοχεία».

Για την επιστολική ψήφο, σημείωσε ότι είπε «ναι» για να διευκολύνει τους ψηφοφόρους που ζουν μακριά από τον τόπο τους.

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει εμπόδιο με συγκεκριμένα ωστόσο κριτήρια.

Πηγή φωτογραφίας: (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)