Ειδικό Δικαστήριο: Ποινή δύο ετών στον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία σε βάρος του, που είναι δύο χρόνια, επέβαλε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, το Ειδικό Δικαστήριο, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, στον Νίκο Παππά επιβλήθηκε ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή και στον Χρήστο Καλογρίστα η χρηματική ποινή των 100 ημερήσιων μονάδων (50 ευρώ η κάθε μονάδα), δηλαδή 5.000 ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Δείτε επίσης: Τηλεοπτικές άδειες: Ενοχοι Παππάς και Καλογρίτσας

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το Ειδικό Δικαστήριο.

Οι 13 ανώτατοι δικαστές αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 έκριναν ένοχο το Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος αστυνομικός για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας είχε προτείνει την επιβολή ποινής ενός έτους στο Νίκο Παππά και έξι μηνών στον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε η υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα.