Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής – Χαμόγελα κατά τη διαδικασία (ΦΩΤΟ)

ορκωμοσία βουλευτών Βουλή

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ορκωμοσία της Βουλής “της μιας μέρας”, η οποία προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. Λίγο μετά τις 6:30 ολοκληρώθηκε ο θρησκευτικός όρκος των βουλευτών. Ακολούθησε ο όρκος στο Κοράνι και ο πολιτικός όρκος για όσους βουλευτές το επιθυμούσαν.

ορκωμοσία βουλευτών Βουλή

Το κλίμα μέσα στη Βουλή ήταν ιδιαίτερα θερμό, ενώ δεν έλειψαν οι αγκαλιές και τα γέλια μεταξύ των βουλευτών.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Ξεκίνησε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών – Δείτε LIVE τη διαδικασία

Η σύγκλιση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε με Προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ – εκτός από την ΠτΔ και τον Ιωάννη Σαρμά – μαζί του βρέθηκαν οι τέσσερις νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα ως Γραμματείς.

Διαβάστε επίσης  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πληρώνονται πλέον τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

ορκωμοσία βουλευτών Βουλή

Από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν οι 300 βουλευτές μαζί με μέλη των οικογενειών τους, συνεργάτες και αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς βρέθηκε από νωρίς στη Βουλή, ενώ σταδιακά κατέφτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τους βουλευτές τους.

ορκωμοσία βουλευτών Βουλή

Σημειώνεται πως η νέα Βουλή θα έχει μικρή διάρκεια ζωής, αφού αναμένεται να διαλυθεί άμεσα, ενώ στη συνέχεια θα προκηρυχθούν εκλογές την 25η Ιουνίου του 2023.

ορκωμοσία βουλευτών Βουλή