Γιώργος Παπανδρέου για νίκη Δούκα: «Η Αθήνα να αποτελέσει παράδειγμα για το πού πρέπει να πάει η Ελλάδα»

Γιώργος Παπανδρέου Χάρης Δούκας δήμαρχος Αθηναίων

Χαρακτήρισε τον νέο δήμαρχο “ικανό”

Για την νίκη του Χάρη Δούκα επί του Κώστα Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του δήμου Αθηναίων μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η νίκη του Χάρη Δούκα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πού πρέπει να πάει η Ελλάδα.

«Είναι μια μεγάλη αλλαγή και μια μεγάλη νίκη. Είναι ένα μήνυμα ότι όταν συσπειρώνονται οι προοδευτικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή» προσθέτοντας ότι «η αλλαγή θα έρθει με τον Χάρη Δούκα» που είναι «ένα πρόσωπο με γνώσεις, ικανότητες αλλά και όραμα, μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή.

Δείτε επίσης: Χάρης Δούκας: «Καταφέραμε να κάνουμε το ακατόρθωτο – Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις»

Η ανατροπή θα έρθει με τις πολιτικές του Χάρη Δούκα που προωθεί ένα νέο όραμα για την Αθήνα. Ένα όραμα βιώσιμης ανάπτυξης, όραμα πράσινης ανάπτυξης, ένα όραμα ανθρωπιάς».

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «η Αθήνα μπορεί να γίνει πρωτοτυπία και να αποτελέσει παράδειγμα για το πού πρέπει να πάει η Ελλάδα» και έδωσε συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πρωτεύουσας.

Τις δικές του δηλώσεις για τη νίκη του Χάρη Δούκα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Αθηναίων έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα πέτυχαμε μία μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη, μία νίκη της αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη,όμως είναι και η πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη», τόνισε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε τον τελευταίο μήνα ότι είναι ικανός να συνεργαστεί ακόμα και με το σκοτάδι για να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους. Όμως ο ελληνικός λαός απόψε του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. Εμείς από τη δική μας πλευρά συνεχίζουμε ενωμένοι την νικηφόρα πορεία που ξεκινήσαμε στις εθνικές εκλογές. Έχουμε πολλούς αγώνες, πολλές μάχες μπροστά μας και μεγάλες προκλήσεις».

«Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία ισχυρή προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Μία ισχυρή προοδευτική δύναμη που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, μία ισχυρή αξιόπιστη δύναμη που θα δώσει μία άλλη πνοή στον ελληνικό λαό, για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαιη ανάπτυξη. Αυτό είναι το όραμά μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή φωτό: Eurokinissi