Η Οικολογία – Πράσινη Λύση για την τραγωδία στο σχολείο των Σερρών

Η περιφερειακή παράταξη “Οικολογία – Πράσινη Λύση” εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το τραγικό χαμό του μαθητή στις Σέρρες έπειτα από έκρηξη.

Σε αυτή ζητά από τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Το φονικό γεγονός που διαδραματίστηκε χθες 5.12.22 σε Δημοτικό σχολείο των Σερρών με την τραγική κατάληξη του 11χρονου αγοριού, έφερε στην επιφάνεια σοβαρά θέματα ασφάλειας μαθητών εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Είναι γεγονός ότι πολλά από τα σχολικά συγκροτήματα είναι ακατάλληλα για να διεκπεραιώνουν με ασφάλεια το ρόλο τους ως εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, παρατηρείται σε πολλά σχολεία υπερπληθυσμός σε μαθητικό δυναμικό με στοιβαγμένους μαθητές σε μικροσκοπικές αίθουσες. Κάποιες από αυτές έχουν διαμορφωθεί με εντολή και χρηματοδότηση από τις σχολικές επιτροπές ή παράνομα με απόφαση της διοίκησης του σχολείου. Έχουν παρατηρηθεί χώροι που χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας να είναι δίπλα σε λεβητοστάσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σέρρες: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο “αντίο” στον 11χρονο Βασίλη (ΦΩΤΟ)

Είναι παράλογο και εγκληματικό στον 21ο αιώνα με τόσους κανόνες ασφάλειας να χάνονται ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδικές ψυχές. Ως Παράταξη Οικολογία – Πράσινη Λύση καταθέτουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες που βίωσαν τις τραγικές συνέπειες της έκρηξης και απαιτούμε από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση, Δήμους και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να μη θρηνήσουμε ποτέ άλλα θύματα”.

Διαβάστε επίσης  Σέρρες: Συνεχίζει να αναζητείται ο νεαρός που περνούσε γυμνός από αυλές κατοίκων