Καλαφάτης: «Πολιτική αθλιότητα η προσπάθεια κομματικοποίησης ενός ανθρώπινου δράματος»

Καλαφάτης

«Η ομολογία του κ. Ν. Παππά ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα που επικαλέστηκαν, επισημαίνει πως ήξεραν από πριν τι επρόκειτο να δημοσιευθεί», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί […]

«Η ομολογία του κ. Ν. Παππά ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα που επικαλέστηκαν, επισημαίνει πως ήξεραν από πριν τι επρόκειτο να δημοσιευθεί», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της Πρότασης Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης -πατώντας σ’ ένα δημοσίευμα που δεν έλεγε τίποτα καινούριο- προσποιήθηκε άγνοια για να ισχυριστεί πως ανακάλυψε συγκάλυψη. Προσποιήθηκε πως δεν ξέρει ότι η Αστυνομία έστειλε στις ανακριτικές Αρχές όλα τα ηχητικά του ΟΣΕ και όχι μόνο τα αποσπάσματα που δημοσιοποιήθηκαν. Επέδειξε ασχετοσύνη για να βγει μπροστά από κάθε ακραία έκφραση λαϊκισμού, καπηλείας και τυμβωρυχίας».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «ο κ. Κασσελάκης (με έναν ΣΥΡΙΖΑ στο 12%) ζητώντας εθνικές εκλογές και διεθνείς παρατηρητές για την επιτήρησή τους, έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί το δημοκρατικό κεκτημένο μισού αιώνα, να εμφανίζει τη χώρα σαν τριτοκοσμική, να λειτουργεί σαν υπονομευτής του πολιτεύματος, να προσβάλλει την ίδια τη Δημοκρατία».

Αφού επισήμανε ότι ακόμη και βουλευτές προσποιούνται πως «δεν ξέρουν ότι η βουλευτική ασυλία δεν αφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεν καλύπτει κανένα», διερωτήθηκε: «Υπάρχει κάτι που ψάχνει η Δικαιοσύνη και το κρύβει η Κυβέρνηση; Υπάρχει κάτι που ζήτησε η Δικαιοσύνη και το αρνήθηκε η κυβέρνηση; Δεν γνωρίζουν ότι εφόσον η Δικαιοσύνη εντοπίσει εμπλοκή υπουργού σε μια υπόθεση οφείλει να στείλει αμελλητί τον φάκελο στη Βουλή;».