Κεραμέως: “Την τελευταία διετία έχουν διοριστεί πάνω από 16.000 εκπαιδευτικοί” 

Κεραμέως μάσκα

“Επί 12 χρόνια δεν είχε διοριστεί εκπαιδευτικός”

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι περισσότεροι από 16.000 εκπαιδευτικοί έχουν διοριστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως «επί 12 χρόνια στην χώρα μας δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Στην διετία πρωθυπουργίας του Κ. Μητσοτάκη έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς εν μέσω πάρα πολύ δύσκολων συνθηκών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε διορισμούς».

Αναφορικά με το ΑΣΠΕ τόνισε πως οι πίνακες ειδικής αγωγής θα ανοίξουν μέσα τις επόμενες εβδομάδες για να μπορέσουν να εγγραφούν οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο δεν προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα των νέων προσλήψεων.

Παράλληλα η κ. Κεραμέως ανέφερε πως η κυβέρνηση προσπαθεί οριζοντίως να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς με διορισμούς αλλά και επιμορφώσεις πάνω σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η οδική ασφάλεια ώστε να τα διδάξουν στα σχολεία.

Ακόμη αναφέρθηκε και στο voucher που πρόκειται να λάβουν οι εκπαιδευτικοί για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού:

«Πάνω από 160.000 εκπαιδευτικοί θα πάρουν για 1η φορά οριζοντίως voucher, για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού. Συμπληρώνει το αντίστοιχο επίδομα που είχαν λάβει πάνω από 500.000 παιδιά»

Τέλος πρόσθεσε ότι από Σεπτέμβρη θα μπουν διαδραστικοί πίνακες μέσα στην τάξη, για προβολή βίντεο και ψηφιακό σχεδιασμό ενώ έχει γίνει παραγγελία 177.000 σετ ρομποτικής.