“Ματωμένος φάκελος” στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα

τσάντα Πτολεμαΐδα βιασμός ανακοίνωση

Τον εντόπισε ο φύλακας και κάλεσε τις αρχές

Εναν φάκελο βαμμένο σαν ματωμένο εντόπισαν σήμερα (12/12) το πρωί στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα.

Οπως έγινε γνωστό, ο “ματωμένος φάκελος” εντοπίστηκε το πρωί από τον φύλακα της πρεσβείας της Ουκρανίας, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε τις αρχές.

Oπως ανακοίνωσε στο Facebook ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ολεγκ Νικολένκο:

«Το πρωί έφτασε ένα αιματοβαμμένο πακέτο στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα. Η διεύθυνση του αποστολέα είναι η ίδια όπως και στους υπόλοιπους φακέλους που έφτασαν προηγουμένως σε ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία: η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Tesla στη γερμανική πόλη Sindelfingen. Η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει ερευνητικές ενέργειες», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Νικολένκο πρόσθεσε ότι η ουκρανική πλευρά αναμένει επίσης επιτάχυνση της έρευνας από τους Γερμανούς αστυνομικούς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε ότι έχουν ήδη καταγραφεί συνολικά 33 περιπτώσεις απειλών σε 17 χώρες: 1 απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, 2 αναφορές για νάρκες, 1 περίπτωση βανδαλισμού, 1 περίπτωση γραπτής απειλής και 28 αιματοβαμμένα πακέτα.

Διαβάστε επίσης  Πούτιν: "Κατάπαυση πυρός αν απαρνηθεί η Ουκρανία το ΝΑΤΟ"

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Κρατική Ασφάλεια παρέλαβε τον φάκελο και τον έστειλε στη Διεύθυνση Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ περιελάμβανε αίματα από κάποιο ζώο.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες πλήθος ματωμένων φακέλων εστάλησαν σε πρεσβείες της Ουκρανίας σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία: Νέα παγιδευμένη επιστολή εστάλη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μαδρίτη

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια της βορειοανατολικής Αττικής.