Νέα δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ – Στη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Αυτοδιοικιτικές εκλογές εκλογικό κέντρο εκλογές 2023

Αποδυναμωμένοι Κασσελάκης και Τσίπρας μετά το συνέδριο

Μία ακόμα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας και πιο συγκεκριμένα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει ισχυρό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η ΝΔ λαμβάνει 29,5%, δηλαδή μία μονάδα κάτω από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου που είχε συγκεντρώσει 30,5%. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που λαμβάνουν από 12%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 7,5%, η Ελληνική Λύση το 7% και οι Σπαρτιάτες 2,5%. Η Νίκη κερδίσει το 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και η Νέα Αριστερά 2,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 34%. Ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 10%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει το 8%. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος συγκεντρώνουν από 6%.

δημοσκόπηση

Οι πολίτες κρίνουν ότι μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τόσο το κόμμα όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνουν αποδυναμωμένοι από την σύγκρουση. Στην ερώτηση μετά από το πρόσφατο συνέδριο από πολιτική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει γενικά αποδυναμωμένος απάντησε το 56%. Το 25% απάντησε «Τα ίδια» και μόλις το 8% ενισχυμένος.

δημοσκόπηση

Στην ίδια ερώτηση όταν το δείγμα αφορά αυτούς που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 45% απαντάει ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο και το 38% «Τα ίδια».

δημοσκόπηση

Στην ερώτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη το 37% απάντησε ότι βγήκε αποδυναμωμένος από το συνέδριο και το 34% λέει ότι είναι «Τα ίδια». Μόλις το 17% λέει ότι είναι ενισχυμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δείγμα όσων είναι προτιθέμενοι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 58% απαντάει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε ενισχυμένος και το 26% «Τα ίδια».

Διαβάστε επίσης  Κασσελάκης: "Μετάνιωσα που είπα ότι θέλω δυο γιους" (ΒΙΝΤΕΟ)

δημοσκόπηση

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα το 48% ανέφερε ότι βγήκε αποδυναμωμένος από το συνέδριο και το 31% «Τα ίδια». Οι πολίτες που δηλώνουν πρόθεση να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντούν σε ποσοστό 41% ότι βγήκε «Τα ίδια», το 30% ότι βγήκε αποδυναμωμένος και το 19% ενισχυμένος.

δημοσκόπηση