Ο ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη: «Τι μέτρα παίρνει η κυβέρνηση;»

ΣΥΡΙΖΑ 17η Νοέμβρη

Η ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκη, λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως «πληροφορούμαστε επίσης και για κρούσματα στο προσωπικό του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου. Η ανησυχία που υπάρχει αφορά και στην γενική νοσηρότητα. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα περιστατικά; Υπάρχει καθυστέρηση και συσσώρευση για το μέλλον;.

Επίσης, έχουμε συνεχώς κρούσματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και η χειρότερη πληροφορία είναι ότι έχει κλείσει το εργαστήριο που κάνει τεστ COVID 19».

Αναλυτικά:

«Από τις 21 Οκτωβρίου 2020, η πόλη της Θεσσαλονίκης μεταπήδησε στο επίπεδο 3, αυτό της αυξημένης επιτήρησης του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενώ υπήρχαν ενδείξεις για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων, όπως και συνέβη, και ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, το Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς εντός του αστικού ιστού, αντιμετωπίζει σημαντική κρίση.

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από δέκα εργαζόμενους, η πλειοψηφία τους σε θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι και διευθυντές) ή με αρμοδιότητες σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, βρίσκονται σε καραντίνα καθώς νόσησαν από τον COVID 19, ενώ δύο εξ αυτών, νοσηλεύονται λόγω βαρύτητας των συμπτωμάτων τους.

Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο ούτε να παίζει πολιτικά παιχνίδια με την πανδημία, ούτε να κρύβεται"

Πληροφορούμαστε επίσης και για κρούσματα στο προσωπικό του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου. Η ανησυχία που υπάρχει αφορά και στην γενική νοσηρότητα. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα περιστατικά; Υπάρχει καθυστέρηση και συσσώρευση για το μέλλον;

Επίσης, έχουμε συνεχώς κρούσματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και η χειρότερη πληροφορία είναι ότι έχει κλείσει το εργαστήριο που κάνει τεστ COVID 19.

Ζητάμε ενημέρωση από τις αρμόδιες υγειονομικές περιφέρειες για τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που ανησυχούμε δικαίως.
Ζητάμε ενημέρωση για το τι μέτρα ελήφθησαν προκειμένου να περιοριστούν παρόμοια φαινόμενα.

Ζητάμε προσλήψεις προσωπικού, που διαχρονικά έχει ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στις σημερινές συνθήκες έγινε επιτακτική η ανάγκη.

Ζητάμε να γίνονται τεστ COVID 19 στο προσωπικό των Νοσοκομείων με προγραμματισμό που απαιτείται από τις συνθήκες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *