“Οι εκλογές του Μαΐου έγιναν παρουσία διεθνών παρατηρητών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Βουλή μεταφέρεται το ενδιαφέρον των πολιτικών εξελίξεων καθώς ξεκίνησε η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

«Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνυπογράφει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο Νίκος Παππάς τονίζοντας ότι από τη συζήτηση του επόμενου τριημέρου «ο λαός θα βγάλει τα συμπεράσματά του».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στην Ολομέλεια της Βουλής και απαντώντας στην κριτική της ΝΔ στην πρόταση για τη διενέργεια εκλογών με την παρουσία παρατηρητών, σημείωσε ότι «σε καμία χώρα του ΟΑΣΕ δεν διεξάγονται εκλογές χωρίς την παρουσία διεθνών παρατηρητών».

Ο ίδιος κατέθεσε και την έκθεση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023 στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «σε αυτή την έκθεση γίνεται λόγος για ανοιχτά ζητήματα όπως: Τα δικαιώματα των ανάπηρων και την πρόσβασή τους στα εκλογικά κέντρα, την ισότιμη πρόσβαση και την εκλογιμότητα των γυναικών, την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης, τη διαφάνεια στα δάνεια των κομμάτων, τη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία κατά την έκθεση ενδέχεται να συνδέεται με αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις, τις αγωγές κατά δημοσιογράφων οι οποίες έχουν εκδικητικό χαρακτήρα».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «είμαστε ενώπιον μίας νέας πολιτικής συνθήκης. Η ΝΔ δεν έχει αποφασίσει πως θα την αντιμετωπίσει. Να αποφεύγονται οι ακρότητες».

Φωτογραφία: Eurokinissi