Οικονόμου: “Οι ΠΑΕ πρέπει να εφαρμόσουν πράγματα που είναι ψηφισμένα”

Οικονόμου

Τι τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Το βράδυ της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ANT1.

Ο κ. Οικονόμου μεταξύ άλλων μίλησε για τα επεισόδια στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας τραυματισμός.

«Σε ένα αθλητικό γεγονός που υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία. Εκείνο που χρειάζεται είναι να σταθμίσουμε ξανά τον ρόλο και τον τρόπο που η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της στα γήπεδα» είπε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα εξήγησε ότι η αστυνομία όταν βρίσκεται στα γήπεδα δεν μπορεί να συλλαμβάνει όποιον έχει ποινικό παρελθόν. «Η αστυνομία για να συλλάβει κάποιον πρέπει να έχει στοιχεία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα σημείωσε ότι «οι ΠΑΕ πρέπει να εφαρμόσουν πράγματα που είναι ψηφισμένα».

«Υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα στα γήπεδα. Μία αδυναμία ελέγχου το αν αυτός που έχει πληρώσει είναι αυτός που πάει και κάθεται στο γήπεδο και μία αδυναμία ελέγχου μέσω του συστήματος καμερών» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης  Σέρρες: Ανήλικες χτύπησαν συμμαθήτριά τους και ανέβασαν βίντεο στο Instagram με τον ξυλοδαρμό

Σχετικά με το τελευταίο συμβάν οπαδικής βίας που σημειώθηκε στο Ρέντη, ο κ. Οικονόμου εξαιτίας της μαζικής προσαγωγής ατόμων, έχουν συλλεχθεί πλήθος στοιχειών τα οποία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. και τα οποία θα ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Aνέφερε επίσης ότι θα ζητήσει επανέλεγχο μίας σειράς υποθέσεων προκειμένου να βοηθηθούν οι Αρχές να αντιμετωπίσουν συνολικά το φαινόμενο της οπαδικής βίας και τις «αγέλες των χούλιγκαν». «Θα ζητήσουμε από την εισαγγελέα να εξεταστεί η διασύνδεση του χουλιγκανισμού και με άλλες με παράνομες δραστηριότητες» πρόσθεσε.

Τέλος όσον αφορά την εξέλιξη των ερευνών για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη και για την πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα».